Stelling: Alle bedreigde dieren moeten gekloond worden

0

Sinds ik klein was vond ik dieren helemaal te gek: leeuwen, olifanten en vooral de neushoorn. Met zijn grootte sterke lijf en scherpe hoorns, is hij een tank met een hart. Ik had altijd gedroomd om naar Afrika te gaan en wilde dieren te fotograferen vooral de witte neushoorn, Maar sinds kort kwam die droom tot een einde. De noordelijke witte neushoorn is namelijk bijna uitgestorven. Met nog maar 2 vrouwtjes over, genaamd Najin en Fatu. We kunnen de bedreigde dieren niet zomaar onze rug toe keren. Daarom is mijn stelling: Alle bedreigde dieren moeten gekloond worden en mijn standpunt is dat bedreigde dieren niet mogen uitsterven. 

Mijn eerste argument is dat bedreiging voor andere diersoorten het resultaat van mensen is

 Omdat mensen jagen op dieren voor hun: Huid, Hoorns en vlees sterft de populatie maar dat niet alleen ook worden bossen omgekapt waardoor dieren hun thuis verliezen. Maar door bevolkingsgroei stijgt de populatie van mensen.  Er is al schreeuwend tekort aan woningen. In Nederland zijn er al 331.000 woningen te kort. 

Mijn tweede argument is voedselveiligheid

Volgens de FDA (Amerikaanse Voedselautoriteit) levert het vlees en melk van gekloonde dieren geen gevaren op de volksgezondheid. Dit geldt ook voor producten van nakomelingen van klonen. Hoewel Transgene dieren (gekloonde) meer kwetsbaarder zijn voor allergische reacties. Dit komt door bepaalde eiwitten die niet in de genetische informatie zit. Waardoor het consumeren van gekloonde dieren een risico kan zijn voor onze gezondheid. 

En ten slot mijn laatste argument is medische zorg

Klonen heeft veel voordelen. Een groot voordeel waar we mee kunnen werken is het klonen van organen. Het tekort aan donoren in ons land heerst. Door middel van klonen kunnen we dit bestrijden. Doordat we gezonde organen kunnen na maken en deze bijvoorbeeld bij zieke dieren kunnen implanteren. Is het uitsterven ook te vermijden. Aan de andere kant wij moeten debatteren tot welk punt de mens en vooral de wetenschap, zich mag bemoeien met de natuur. En welke grenzen er moeten zijn. Organen maken kost veel tijd en geld. Is het dan waard om een hert te redden die de volgende dag prooi van een leeuw is? 

Samenvatting van de tekst

 Voedselveiligheid, dat de etenswaren van de gekloonde dieren geen gevaar met zich mee brengen en dat medische zorg een groot voordeel heeft als we organen klonen voor als donor gebruikt te worden. En tot slot dat de bedreiging van andere diersoorten het resultaat van mensen is. Denk aan kappen van bossen en jacht. Daarom vind ik dat alle bedreigd dieren moeten gekloond worden. Het is niet vers, maar gekloond. 

 
Bronnen::

 https://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/109034-bedreigde-diersoorten-en-de-oorzaken.html 

 http://www.duurzaamheidsdialoog.nl/uploads/5/7/9/0/5790409/14-05-2012_sibolt_mulder_achtergronddoc_bij_presentatie.pdf 

 http://www.duurzaamheidsdialoog.nl/uploads/5/7/9/0/5790409/14-05-2012_sibolt_mulder_achtergronddoc_bij_presentatie.pdf 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *