“Dit jaar zal ik mijn carnaval jas maar uit houden”

0
carnavalsjas
Dit jaar blijft de jas uit.

Mijn goede vriendin die vanaf kleins af aan mee doet met carnaval kan ze dit jaar niet meedoen door de corona maatregelen. 

“Ik ben Jessie Falkenburg, 18 jaar en ben tamboer bij Festum. Dit is de 2e carnavalsclub waar ik bij zit. Mijn eerste cv club waren de Koekerellen. Dat is de jeugdhofkapel van Oeteldonk en begeleiden de jeugdprins. Ik werd lid van deze club toen ik 9 jaar was en begon op de bekkens. Toen ik 11 was werd ik ook bij de koekerellen tamboer. In het jaar dat je 16 wordt moet je de Koekerellen verlaten. Ik heb toen een jaar geen muziek gemaakt en ben daarna lid geworden van Festum.

Normaal gesproken hebben wij een programma dat loopt van donderdag avond tot dinsdagnacht. Dat programma is gevuld met verschillende evenementen. Denk aan een kroegentocht, spelen bij officiële Oeteldonkse evenementen zoals de blauwe avond. Meestal loopt ons programma dagelijks door tot ongeveer 22.00. Hierna ga ik op stap met vrienden in verschillende kroegen. 

Als echte Oeteldonker heb ik zeker een back-up plan. Wij hebben van een lokale horeca tent waar wij vaak komen met carnaval tassen gekocht. Deze zijn rood wit geel en is gevuld met diverse producten die kenmerken aan het Oeteldonkse carnaval. Ook gaan we veel online evenementen bijwonen. Bijvoorbeeld: de aankomst van de jeugdprins en Amadeiro zelf, Oetel tv wat elke dag uitgezonden gaat worden en alle verdere evenementen. Vanuit Festum hebben we ook al een aantal online bijeenkomsten gehad. Laatst deden we een Oeteldonkse bingo. Al met al proberen er echt wat van te maken en gaan we gewoon plezier maken binnen de maatregelen.”

Geschreven door: Thorsten Bastmeijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *