Een eigen bedrijf opstarten tijdens Corona, kan dat?

0

Afgelopen week heeft de redactie achtergrond met verschillende personen met een eigen bedrijf gepraat. Ook zijn we op onderzoek uitgegaan over nieuwe bedrijven door de corona. 

Een eigen bedrijf opstarten tijdens Corona, kan dat?

Lynn. Een jonge gedreven vrouw van 25 jaar die in deze moeilijke corona periode een eigen bedrijf is begonnen vanuit huis.    


“Ja miljoenen! Ik ga geen genoegen nemen met minder.”

“Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen bedrijfje te beginnen?”

Ik hou heel erg van sieraden en omdat ik zelf altijd vind dat bepaalde stijlen qua van sieraden te laat worden opgenomen in winkels. Dus ik dacht ik weet wat ik leuk vind en ik weet wat in de mode komt. Dus laat ik zelf een eigen sieraden shop gaan opzetten.

“Wat was het schakelpunt waarop je dacht nu moet ik gaan beginnen met het bedrijf.”

Het schakelpunt was een mengsel van Corona en dat ik 25 jaar was geworden. Ik had met mezelf afgesproken dat er om mijn 25e echt iets moest gebeuren in mijn leven, dus ik dacht het is nu of nooit. Door Corona zat ik veel thuis en dacht ik dit het perfecte moment om een website te gaan bouwen en dit bedrijf te gaan maken.

“Hoe ben je op de naam Fesly gekomen?”

Ik was eerst op zoek naar gewoon een leuke naam. Daarna wilde ik een naam waar zowel mijn voor en achternaam in zat. ik had eerst Fessy bedacht, maar die naam vond ik toch niet zo pakkend helaas. Toen kwam een vriend op het idee om het Fesly te noemen.  

“Wat wil je gaan bereiken met het bedrijf?”

Ik heb wel bepaalde voorbeelden zoals Most Wanted. Dat bedrijf is ook gewoon vanuit huis begonnen met het verkopen van kleren op bijvoorbeeld Facebook. Dus dat is ook allemaal heel klein begonnen en dat is prima. Dat geeft mij weer motivatie dat alles mogelijk is. Dus ik wil dit bedrijf zeker door laten groeien naar een hoger niveau. 

“Hoe zorg je dat je meer klanten krijgt?”

Op dit moment doe ik veel aan Instagram en Facebook campagnes. In de beginperiode dat ik net aan het opstarten was was ik heel erg gefocust op dat ik veel Instagram volgers, likes en bezoekers op de Instagram pagina had, maar al snel kwam ik er al achter dat het helemaal niet uitmaakt hoeveel volgers of likes je hebt. Het draait allemaal om dat je leuke content hebt en dingen verkoopt die mensen graag willen kopen. 

“Wat zijn de grote toekomstplannen?”

Het lijkt me heel leuk om in de stad van Breda in een klein antikraakpand voor startup bedrijven te zitten die je dan kan huren voor een lage prijs. Het lijkt me heel leuk om vanuit daar dan een distributiecentrum te beginnen. Misschien ook een eigen winkel, maar aan de andere kant weet ik niet of ik al mijn energie in een zaak wil stoppen en daar van maandag tot zaterdag bezig te zijn terwijl je uit een online winkel evenveel plezier en geld kan halen. Verder lijkt het mij erg leuk dat uiteindelijk mijn vader en broertje in dienst kunnen komen.

“Druk, maar wel de moeite waard.”

Mijn ervaring in een bedrijf is erg druk. ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Thorsten Bastmeijer, ik ben de content creator en co-eigenaar van Mixed Lifestyle. Dit is een mediabedrijf, wij zijn de tussenstap tussen bedrijf en doelgroep. 

Mixed Lifestyle is een project die wij zijn gestart met zijn drieën (Joshua, Yvo en Thorsten). Oftewel de drie musketiers met zijn drieën, Joshua voor de Ict, ik voor de content en de marketing en Yvo voor de AV(audio en video). De naam Mixed Lifestyle is ontstaan omdat we drie verschillende personen zijn en dat wouden we combineren en aan de wereld geven als mogelijkheid.

 

Mijn ervaring is zoals ik zei in zin eén druk, maar het is het wel waard om te doen. Wij zijn 1 maand van te voren ons plan begonnen en we hebben alles geknald om het eruit te krijgen, van fotoshoot en website tot onze 1e klant. Connecties is alles om op te starten en te groeien, dus dit is wat wij gedaan hebben en zo zijn wij ook aan onze eerste samenwerking gekomen. The Flat Globe hebben wij nu onze eerste samenwerking mee omdat de eigenaar een vriend is van Joshua. Een goede tip dus om een bedrijf te starten is planning, motivatie, tijd heel veel tijd en connecties.

 Een bedrijf starten? “Het was eigenlijk best simpel.”

Afgelopen week heb ik met Joshua, Yvo en Thorsten van het bedrijf Mixed Lifestyle gepraat over hun ervaringen zover met het bedrijfsleven en over hun toekomstplannen. 

“Hoe zijn jullie bij de naam Mixed Lifestyle gekomen?”

“Wij zijn bij mixed lifestyle gekomen, want mixed houdt in variatie en lifestyle is het gene wat je dagelijks doet. Nou is Thorsten Content Creator, ik ben doe ict en Yvo doet wat met video dus dat is de mix en dat doen wij dagelijks tijdens ons leven dus daar komt de lifestyle vandaan.” – Joshua 

“Hoe lang zijn jullie bezig geweest met het opzetten van dit plan?”

“Het was eigenlijk best simpel, wij zijn hier denk ik twee tot drie weekjes mee bezig geweest van hoe we dit zouden aanpakken. Toen hebben wij tegen elkaar gezegd op deze specifieke datum gaan wij live, dat was 20 maart, voor die dag is alles af. Ik kan je vertellen dat dat ook goed gelukt is.” – Joshua, Thorsten 

“Hoe is deze groep gevormd?”

Yvo en ik zitten in dezelfde vriendengroep en wij zijn al hele goede vrienden. Dat had ik ook met Joshua, die is ook een goede vriend. Joshua en ik wilden een bedrijf starten alleen wij wilden er nog iemand bij met een beetje ervaring. Toen kwam Yvo en sindsdien loopt alles eigenlijk helemaal goed. Voor nu zouden wij het met z’n drieën wel kunnen doen, mochten er meer klanten komen zullen we vast wel op zoek moeten naar wat meer mensen.” – Thorsten

“Hoe ziet de toekomst van dit bedrijf eruit?”

“Wat ik wil bereiken met dit bedrijf is sowieso een goed en net bedrijf waarbij wij echt wel kunnen laten zien wat voor video’s wij maken voor klanten en zo langzamerhand doorgaan naar grotere bedrijven en misschien wel naar het buitenland. Ik wil kijken hoe ver wij komen en dat wij later terug kunnen kijken naar een mooi opgebouwd bedrijf.” – Yvo 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *