Mensen kijken niet eerlijk naar hun telefoongedrag

0

Telefoons, je kan je geen wereld meer zonder voorstellen. Maar maakt de maatschappij hier wel op een goede manier gebruik van?  Uit een onderzoek onder 50 mensen is gebleken is dat mensen zich niet bewust zijn van gevolgen van de manier waarop ze met hun telefoon om gaan. 

59% van de mensen die de enquête hebben ingevuld zitten net voor dat ze gaan slapen nog op zijn of haar telefoon. ‘Even relaxen voor het slapen’. In tegen deel raak je hier alleen maar vermoeider door, het is namelijk bewezen dat als jij een uur voordat je gaat slapen nog op je telefoon zit je minder snel in slaap komt, vaker nachts wakker wordt en overdag vermoeider bent. Toch blijkt het dat dit niet bekend genoeg is aangezien 78% beweert hier geen verschil door te merken in hun slaapritme. 

Vermoeider zijn overdag heeft natuurlijk invloed op je schoolprestaties, ook de afleiding die de telefoon met zich meebrengt heeft invloed op je school werk. 10% geeft aan hier heel veel van te merken, 51% een beetje en wel 37% durft te zeggen dat ze hier niks van merken. Dit terwijl 45% aangeeft vaak afgeleid te zijn van hun werk door hun telefoon. 10% zelfs heel vaak en 43% af en toe. Deze cijfers kloppen natuurlijk niet want als je afgeleid wordt door je telefoon heeft dit automatisch invloed op je schoolprestaties 

  • Noa Kwinten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *