Mensen slapen meestal alleen, maar wel in een tweepersoonsbed

0

Slapen: iedereen doet het. Maar hoe kan dit verschillen van persoon tot persoon? Dit is precies wat 2 studenten van ROC Tilburg graag wilden achterhalen door middel van hun enquête over het slaapgedrag van Nederlanders. De enquête is uiteindelijk door ruim 60 personen ingevuld.

Gedrag rondom het slapen

Het meest opvallende dat uit het onderzoek naar voren is gekomen is dat het overgrote deel (67.7%) van de deelnemers aangeeft vaker alleen dan met een ander te slapen. Echter slapen de meeste mensen (75.8%) wel in een tweepersoonsbed. Een kleine groep (3) maakt nog het onderscheid dat ze in een twijfelaar slapen.

Het wel of niet aanhouden van je sokken tijdens het slapen, is al een lange tijd een pittig debat. Er zijn mensen die het helemaal niet erg vinden en anderen die het absoluut niet zouden kunnen. Onder de deelnemers van de enquête blijkt de mening van ‘geen sokken’ tijdens het slapen het populairst: 83.9% slaapt zonder hun sokken aan.

Bijna de helft van de deelnemers van het onderzoek, geven aan in alleen hun ondergoed te slapen. De volgende grootste groep, was de groep dat in een pyjama slaapt (24.2%).

Slaapkwaliteit

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat Nederlanders in het algemeen tussen de 5 en 8 uur per nacht slapen. Deze slaapuren worden vaak ervaren als goede nachtrust: bijna 50% van de mensen geven hun gemiddelde nachtrust een 4 van de 5.

Op de vraag wat ze nodig hebben om een goede nachtrust te garanderen, kwamen veel verschillende antwoorden binnen. De eisen voor een goede nachtrust die het vaakst genoemd werden zijn: niet te veel lawaai, een donkere kamer en dat de slaapkamer niet te warm is. Andere antwoorden die ook naar voren kwamen waren de kwaliteit van het kussen en de hardheid/zachtheid van het bed.

Het slaapgedrag van Nederlanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *