Winkels in de Willem II straat zijn leeg: ‘’Normaal zitten hier studenten of mensen die aan het werk zijn’’

0

Foto: https://commons.wikimedia.org/

Geschreven door Ruben Christ.

Tilburg – De eigenaren van de panden in de Willem II straat zijn het helemaal zat. De gemeente bouwt de straat van de toekomst ten koste van de eigenaren. ’De omzet is gedaald met 30 procent’’. 

De gemeente Tilburg heeft de opdracht gegeven om de straat toekomst klaar te maken. De gehele Willem II straat wordt opengebroken, hierdoor is vanuit de Tuinstraat het Pieter Vredeplein niet te bereiken. Er komen buizen voor kabels en gasleidingen worden vervangen. Er komt meer groen voor meer biodiversiteit. In de grond komen kratten die het regenwater opvangen voor toekomstige droogte. 

Lege winkels en omzetverlies 

Door de werkzaamheden ziet de straat er kaal en onaantrekkelijk uit waardoor er minder voorbijgangers zijn. Koffiewinkel Kaldi is leeg ‘’Normaal zitten hier studenten of mensen die aan het werk zijn’’, aldus eigenaresse Vita. ‘’De december maanden zijn top maanden en dan moet het klaar zijn, maar ik heb er een hard hoofd in’’, aldus Guus Teurlings van kookboekenwinkel 63 graden. Nu de winkels weer open zijn wordt er minder online besteld en daar komen de werkzaamheden nog eens bovenop. ‘’De omzet is gedaald met 30 procent’’. 

Problemen met binnenkomen  

Bij de werkzaamheden ligt de straat open waardoor de panden met een loopbrug bezocht moeten worden. Volgens slagerij eigenaar Maurice Leune is dit niet voor iedereen goed mogelijk: ‘’Wij hebben veel oudere klanten, hier komen is levensgevaarlijk voor hen’’. Voor de bezoekers van het theater de Nieuwe Vorst ervaren ook hinder volgens Carlijn Engelhart, ‘’Wij hadden een voorstelling over MS en sommige mensen waren slecht ter been waardoor het lastig binnenkomen was’’.  

Komt er een einde aan? 

De werkzaamheden duren tot eind december. De gemeente heeft beloofd dit voor kerst af te hebben maar de eigenaren geloven hier niet in. Wanneer de straat af is lopen er hopelijk meer mensen dan ooit door de straat.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *