Zaterdagnacht schoorsteenvonken gemeld en brandweer ingeschakeld in Oss

0

OSS– Zaterdagnacht 16 mei rond 00.30 waren er vonken ontstaan in een woning aan de Orseleindstraat in Oss. Daarbij is niemand gewond geraakt.

Het was de eerste 15 minuten erg onrustig in de straat, omdat er 2 brandweerwagens en een politieauto gearriveerd waren. Daaropvolgend zijn de brandweerlieden direct met onderzoek begonnen.

De oorzaken van de vonken is nog onbekend. De brandweerlieden hebben direct bijaankomst controle aan de buitenkant van de woning verricht, met een redvoertuig.

‘Ik zag de rook en verder hebben we de brandweer gebeld’, Zegt Bob Soil. Nadat er binnen ook controle is uitgevoerd is er geconstateerd dat het verder niet ernstig is.

‘Het is een gezellige avond en ik stond met mijn whisky en sigaret, vervolgens hoorden we dat er vlammen en rook uit de schoorsteen te zien is.’ Zegt de heer Soil, eigenaar van de woning. ‘Hierop hebben we actie ondernomen om ergere gevolgen te voorkomen.

Vanuit de bewoners van Orseleindstraat
Nadat er vonken begonnen te ontstaan in de schoorsteen van het gebouw, zijn de buren ook verzameld om te kijken of er iets ernstigs is. ‘Gelukkig zagen wij enkel rook uit de schoorsteen komen, daarbij heb ik ook gelijk de buren een WhatsApp gestuurd in onze groepsapp dat er vuur en rook uit de schoorsteen komt.’ Zegt een medebewoner aan de Orseleindstraat.

De bewoners aan de Orseleindstraat zijn samen met de sirenes van de brandweer uit huis gegaan en zijn gaan kijken wat er aan de hand is. Het is namelijk een wijk waar niet veel gebeurd binnen Oss.

Een andere bewoner aan de Orseleindstraat: ‘Ik was aan het slapen toen mijn man me wakker maakte en we hebben ons direct naar buiten gegooid, om te kijken wat er aan de hand is. Er kwamen 2 brandweerwagens, dit is best schokkend. We waren erg opgelucht toen we hoorden dat er niks serieus aan de hand was.’

Geschreven door: Rana Altintas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *