Recensie: Red Rose is drama met droge grapjes
Door Lysanne Schuijl
Wren haar beste vriendin Rochelle is zich raar gaan gedragen. Ze maakt ruzies, post rare dingen op sociale media, stuurt rare berichten. Er klopt iets niet volgens Wren. Rochelle probeert uit te leggen aan Wren hoe zij geen controle meer heeft over haar sociale media en berichten. Ze geeft de schuld aan een app genaamd: ‘Red Rosé’. Wren geloofde haar niet. Wat is Red rosé? Is wat ze bleef vragen. Na dat Rochelle er niet meer is krijgt Wren een bericht van haar. Een link naar de app Red rosé. Ze downloadt het met als doel erachter te komen wat er gebeurd is met Rochelle, en wie zit er achter de app Red Rosé?
De drama- en thrillerserie heeft een erg interessant verhaal erachter zitten. Het speelt namelijk plaats in het Britse Lancashire, dit is de plaats waar the war of Roses zich plaats heeft gevonden. Een oorlog voor de troon, waar mensen tegen elkaar waren opgezet. Het vult het verhaal inhoudelijk toch een beetje toe.
Ondanks dat het een drama- en thrillerserie is worden er veel droge grapjes gemaakt wat het toch wel wat leuker maakt. Af en toe een lach momentje is niks mis mee. Het verhaal is zeker wel interessant, het geeft een mooie en leerzame boodschap naar de tieners. De gevaren van een telefoon. Dat het over een cyberstalker gaat is snel duidelijk, toch wordt er gehint dat het gaat om een bovennatuurlijke oorzaak. Wel een beetje jammer hoe de vrienden zolang tijd nodig gehad hebben om erachter te komen wat er aan de hand was. Zelfs het meisje dat een ervaren en slimme IT’er is komt er pas laat achter dat iedereen zijn telefoon moet uitschakelen.
Zodra iedereen begrijpt wat er gebeurt begint Red Rosé te bloeien. De karakters worden wat scherper en iedereen zijn subplot wordt duidelijker en persoonlijker. De karakters gedragen zich soms wel een beetje dom. Overduidelijke dingen reageren ze op alsof ze niks ervan snappen.
Er zit een onvergetelijk moment in. De vriendin van Wren, Rochelle denkt eindelijk van de app af te zijn, een blij gelukkig moment tot blijkt te zijn dat het er nog is. Wanneer haar vrienden aankloppen doet er niemand open. Na een tijd komt de stiefvader en haar zusjes thuis. De badkamer is op slot. Zonder gezien te hebben weet je meteen wat er aangetroffen zal worden. Een bijzonder en dramatisch moment. En dan start een treurige kinderkoorversie van Aqua’s Barbie Girl. De muziek in de serie is zeker geen slechte keuze geweest.
Het hoofdkarakter Wren is toch niet helemaal de persoon waar je het meest medelijden mee zou hebben, en verder is de serie niet heel speciaal of bijzonder. De persoon achter Red Rose is zeker geen verkeerde keuze, maakt het zeker wat interessanter. Maar toch is de serie het zeker waard om te kijken, de boodschap die het geeft is mooi en het verhaal is zeker best interessant om te zien.