Recensie: The Batman, geslaagd of flop?

0

Geschreven door Lucas Taal.

In 1939 verscheen Batman voor het eerst in het stripboek Detective Comics #27. Nu 83 jaar later komt de laatste verfilming van de gemaskerde icoon uit. 

Het verhaal 
De verkiezingen zijn begonnen in Gotham City. Kandidaten voor het burgemeesterschap worden achter elkaar vermoord door een mysterieuze seriemoordenaar dat bij elk van hen een raadsel achterlaat, met als ontvanger Batman. Het wordt Batman zijn missie om erachter te komen wie deze bad guy is 

Beleving  

Na een aantal (naar mijn mening) mislukte pogingen om Batman naar het grote scherm te brengen is het Matt Reeves nu eindelijk gelukt om Christopher Nolan op te volgen. Deze film is een film noir stijl waarin mysterie een groot onderdeel is, we zien ook eindelijk de detective skills van Batman zelf.   

In deze film zien we Robert Pattinson (die naar mijn mening niet het goede fysiek had om Batman te spelen) als Batman én zijn alter ego Bruce Wayne: de verbitterde miljonairszoon. De film weergeeft drie slechteriken: Paul Dano die fenomenaal is als de Riddler, Colin Farrell die naar mij mening de Penguin matig speelde, maar de uitblinker van deze 3 bad guys is dan toch wel John Turturro die onherkenbaar geweldig maffiabaas Carmine Falcone speelt.  

Ik vond het zelf jammer dat er niet meer aandacht wordt besteed aan de relatie tussen Bruce Wayne en zijn trouwe butler Alfred die toch een soort van vaderfiguur voor hem is. 

Conclusie 

Alles samengevat is The Batman een zeer goede film die een paar minpuntjes heeft, maar die het zeker waard is om zelf te gaan zien in de bioscoop.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *