Waarom Eskimo Callboy een nieuwe naam heeft 

0

Geschreven door Ariadne de Goeij.

Na jarenlange kritiek over de naam van hun band, veranderde Eskimo Callboy op onlangs hun naam in Electric Callboy. Ze plaatsten een video op hun YouTube-kanaal waarin ze meer uitleg gaven over de verandering. 

De beslissing om de naam van hun band te veranderen, kwam niet zomaar uit de lucht vallen. De band kampt al sinds het begin met kritiek op het ‘eskimo’-deel in hun naam. Op 12 december 2021 gaf de band in een Instagram post aan dat ze de kritiek hadden gehoord, serieus namen en wilden werken om hun fouten recht te zetten.  

Na deze post volgden enkele YouTube video’s waarin de band liet zien wat ze aan het doen waren om meer te leren over de term ‘eskimo’ en waarin ze ook enkele ervaringen deelden die ze over de jaren hebben gehad met andere bands en organisatoren. Ze gaven aan dat het wel eens gebeurde dat sommige bands niet met hun op een festival wilden staan, toen de andere band erachter kwam dat Eskimo Callboy ook op het festival diende te spelen.  

De band spreekt onder andere met Frank Sejersen, een Associate Professor aan de Universiteit van Kopenhagen op de afdeling van de Cross-Cultural en Regional Studies. Frank vertelt de band waar het woord ‘eskimo’ vandaan komt en wat voor lading het woord met zich meebrengt. 

Er werd ook gespeculeerd dat de band eindelijk de kritiek op hun bandnaam serieus nam toen ze als band hadden besloten om zich op te geven om Duitsland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival dit jaar. De band zou dan ineens veel meer bekendheid krijgen en een naam als Eskimo Callboy, zou mogelijk voor problemen kunnen zorgen. Uiteindelijk is de band niet gekozen voor het songfestival en de band heeft nooit ontkent of bevestigd dat dit een rol heeft gespeeld in het veranderen van hun naam. 

In de originele foto op Instagram van 12 december 2021, vertelde de band ook dat ze kritiek hebben gehoord over sommige van hun oudere liedjes. Ze gaven aan dat ze met hun huidige kennis en wereldbeeld, ze niet meer trots zijn op deze liedjes en de kritiek dus volledig snappen. Ze vertelden hoe ze al bezig waren om de nummers offline te halen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *