Alef João hoopt op een vol Jan Louwers Stadion

0

‘’ Persoonlijk denk ik dat als mensen dadelijk gevaccineerd zijn dat zij ook snel mogen komen’’

“We voetballen nu zonder fans in een leeg stadion, dat geeft dus al een hele andere sfeer als dat je voor corona gewend was. Zelfs omkleden in de kleedkamers is al niet meer hetzelfde als hoe het eerst was. We zitten niet meer met alle spelers tegelijk in dezelfde kleedkamer maar het is verdeeld in groepen zodat elk groepje op afstand kan omkleden. Daarnaast worden we wekelijks getest op corona (2 dagen voor de wedstrijd) dus soms misschien zelfs 2 keer in de week. Daarnaast ontbijten we ook niet meer bij de club, je eet dus thuis komt aan en begint meteen met de training. Heb je een griepje of een paar symptomen? Dan mag je al niet eens komen en je moet nog is een paar dagen in quarantine.

Wat ik het meeste mis aan het voetbal zijn echt de toeschouwers, zoals ik zei is het voetballen zonder toeschouwers heel anders en heeft het een hele andere sfeer. Wanneer je bijvoorbeeld een doelpunt maakt of een hele belangrijke wedstrijd wint verwacht je dat heel het stadion gaat juichen maar dat gebeurt niet. Vorige week bij een wedstrijd van N.E.C zijn er voor het eerst in een paar maanden weer toeschouwers geweest, door middel van sneltesten bij iedereen die binnenkomt. En constant de 1.5 meter aanhouden, dat ging al best goed. Persoonlijk denk ik dat als mensen dadelijk gevaccineerd zijn dat zij ook snel mogen komen.

Toch trainen we nog steeds evenveel als voor de corona en spelen we nog steeds evenveel wedstrijden, dus de kwaliteit van het voetballen blijft hetzelfde. Wel merken sommige spelers wat klachten met voetballen als ze in quarantaine hebben gezeten en dan terugkeren op het voetbalveld.”

Geschreven door Robin van Altena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *