De 5 best beoordeelde boeken van de boekenweek 

0

Door Luca Halma

Je kent het vast wel, je kijkt in je boekenkast en je hebt alles al een keer gelezen en je wilt iets nieuws. Aan de hand van deze top 5 kan jij bepalen of je deze boeken wilt lezen. 

Deze lijst is niet samengesteld door een mening, alleen door reviews op de website van 100 of meer mensen. 

  1. De beesten 

Als jij van een roman houdt, dan is dit boek zeker voor jou. In dit boek gaat het over Tom die het bos meegenomen werd door twee ooms en hem dingen lieten doen die voor een jongen van negen zeker niet bezig moet zijn.  

Na jaren plotseling vermist te zijn komt zijn opstandige dochter terug naar haar geboortegrond om hem te zoeken, met een dramatische familiereünie tot een gevolg. 

Met bijna 500 mensen die dit boek willen lezen is het zeker een aanrader. 

  1. De zaak Alaska Sanders 

Dit boek vindt zich plaats in april 1999. Mount Pleasant, een rustig stadje in de Amerikaanse staat New Hampshire dat word onderbroken door een vreselijke moord. Het lichaam van een vrij jonge vrouw, Alaska Sanders, zij was gevonden aan de rand van een meer. De politie krijgt snel een bekentenis van de dader en zijn handlanger en het onderzoek werd gesloten. 

Elf jaar later ontvangt sergeant Perry Gahalowood een verontrustende en anonieme brief, die van eerdere onderzoeken veel twijfel trekt. Hij en Marcus Goldman heropenen het onderzoek, met alle gevolgen van dien. 

Hou jij van romans, dan is dit boek zeker aan te raden 

  1. Wij slaven van Suriname 

Dit verhaal vindt zich plaats tussen 1934 en het einde van de tweede wereldoorlog. Wij slaven vertelt de geschiedenis van de Surinamers en beschrijft hoe de Nederlandse slavenhouders eeuwenlang huishielden in ‘hun’ Zuid-Amerikaanse kolonie. Hoe na de afschaffing van de slavernij een nieuw systeem van onderdrukking ontstond die tot op heden vaak onderbelicht blijft. 

Vind jij de geschiedenis interessant en wil je er meer over weten, dan is dit boek zeker ietss voor jou. 

  1. Landlijnen 

In dit boek vertelt bestsellerauteur Raynor Winn de zwaarste wandeltocht die zij en haar man Moth tot nu toe gedaan hebben. Ze beginnen met de Cape Wrath Trail, een zware tocht van honderden kilometers dat gaat door Schotse hooglanden, over afgelegen bergen, door gletsjerdalen en langs diepe lochs (meer of inham van zee). Uiteindelijk maken zij een tocht van meer dan 1600 kilometer, van het noorden van Schotland naar de kust van het zuidwesten. 

  1. De omwenteling 

In deze literaire non fictie gaan we mee met een vrouw die door de jaren heen steeds meer rechten krijgt. zo staat er op de website dat Betsy geboren is in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *