‘’Het magische gevoel wanneer je door de poorten loopt, dat heb ik het meest gemist’’

0

Afbeelding met lucht, buiten, achtbaan, rit  Automatisch gegenereerde beschrijving
Foto ter illustratie Foto door Angie via Pexels

19 mei 2021 zal voor veel pretparkliefhebbers herinnerd worden. De dag dat de pretparken weer open zijn gegaan. Om nog meer informatie te krijgen over deze memorabele dag hebben we Steven van Gils, woordvoerder van de heropening van de Efteling, gesproken.

Open met een dubbel gevoel
‘’Het is natuurlijk goed nieuws dat we weer open zijn’’ vertelt Van Gils tegen ons. ‘’We hebben heel lang gewacht, het was maandag nog even afwachten of we definitief open mochten gaan. Maar gelukkig konden we weer bezoekers verwelkomen’’. Helaas mag de Efteling niet helemaal open, zo zijn de binnenattracties gesloten en mogen ze maar een bepaald aantal (een derde) bezoekers toelaten. ‘’Wij zijn van mening dat wij ook de binnenattracties verantwoord open kunnen laten gaan. Net zoals hoe we na de eerste lockdown zijn opengegaan. Maar helaas beslissen wij dat zelf niet’’.

Eerste keer vs. Nu
De eerste keer is altijd spannend en gaat meestal niet vlekkeloos, dit geldt ook voor de Efteling. Want de eerste keer toen het attractiepark open ging in 2020 waren er wachtrijen, heel veel wachtrijen, niet voor de achtbanen maar voor de Efteling zelf. Maar hoe heeft de Efteling dat verbeterd? ‘’We blijven ons constant verbeteren, hierdoor blijven we zo dicht mogelijk tegen perfect aan. Ondanks er een pandemie is, proberen we altijd in de Eftelingbeleving te blijven en die beleving ook uit te stralen naar de bezoekers toe.’’ Aldus Van Gils.

Een groot gemis
‘’Een groot gemis’’, dat is wat de lockdown was voor de Efteling. Zegt Van Gils tegen ons. ‘’Dat wat we het meest gemist hebben zijn toch wel de vrolijke gasten die we nu niet meer konden verwelkomen. Dat is toch ook een beetje waar de Efteling om gaat; mensen een fijne dag bezorgen waarbij ze even al hun hedendaagse zorgen kunnen vergeten.’’ Het gemis is dus groot, zo ook bij Eftelingmedewerkster Veronique de Roos. ‘’Wat ik toch het allermeeste mis, is het magische gevoel dat je krijgt wanneer je door de poorten van de Efteling loopt. Dit gevoel kenden ik eerst alleen als bezoeker, maar wat sommige niet weten is dat je dit magische gevoel ook krijgt als medewerker.’’ Al met al zijn er vooral blije gezichten bij de heropening van het attractiepark en ze kijken er naar uit om volledig open te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *