Meta en Instagram uiteindelijk weg uit Europa? “Leven zonder zou er beter zijn.” 

0

Geschreven door Daniel Czura.

Gebruik jij nog Face… Nee, Meta en Instagram? Want ik gebruik het al bijna helemaal niet meer. Vroeger was het een trend om veel volgers te hebben op beide platformen, voor nu geld dat alleen bij Instagram. Ik had zelf weinig volgers, omdat het mij niet uitmaakte of ik populair was op sociale media. Wat mij wel uitmaakt is dat het juist gratis is? Facebook en Instagram zijn beide gratis, je kan duizenden foto’s en video’s delen met je vrienden zonder dat je iets moet betalen. Ik hoorde ooit een citaat: “Als iets gratis is, ben jij het product”. En bij Meta is dat zo. 

Mark Zuckerberg heeft in een paar dagen 29.8 biljoen verloren omdat hij zich ging concentreren op het “Metaverse”, een luxe woord voor virtuele leven, zoals gamen in het VR of werken in een virtuele omgeving. Best een domme actie van een miljardair. Investeerders raakte daardoor in paniek en begonnen massaal hun shares te verkopen. De hele stock ging 32% naar beneden. Maar investeerders zijn niet de enige die het geld genereren voor Meta en Instagram. Je hebt ook adverteerders. Die mijn en jouw data kopen om daarmee advertenties te verkopen. En als je kijkt hoeveel mensen er in Europa wonen “447 miljoen”. Moet je je eens bedenken hoeveel mensen Meta en Instagram gebruiken. Uit een onderzoek van gegevensbescherming in Ierland. Bleek dat als je Europese data verzendt en opslaat op Amerikaanse servers, dat het helemaal niet legaal is voor de privacy van de gebruiker. Maar Zuckerberg beweert dat het nodig is om zijn diensten in Europa te kunnen draaien. 

Als ik iets niet vertrouw, is dat Mark Zuckerberg in het bezit van mijn gegevens. Waar verkopen ze die gegevens en hoeveel verzamelen ze? Zuckerberg dacht slim te doen en zei die dat hij zijn diensten gaat uitzetten in Europa als hij geen data van gebruikers mag krijgen. EU-leiders vonden het zelf goed als het weg zou zijn uit Europa. Wie weet of die diensten nu uitgaan of niet, zelfs nu is Facebook al rustig aan het doodgaan, dat komt omdat weinig mensen het gebruiken. Wie zou dat nou niet willen. Instagram en Meta weg voor altijd. EU-leiders zeiden dat “Leven zonder zou er beter zijn”. En daar zijn ze juist in, de hoeveelheid mensen die cyber gepest, opgelicht, en er verslaafd aan zijn is ontzettend groot. 

Zonder deze platformen zou het leven beter zijn voor iedereen… Behalve influencers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *