Netflix-gebruikers houden niet van de shuffleknop

0

Netflix is een van de populairste streamingservices in de wereld, je kan er allerlei verschillende soorten films en series op kijken. Maar wat wordt er nu veel bekeken? En hoeveel tijd besteden mensen op de streamingservice? Er is een enquête gemaakt waar 37 antwoorden op zijn gekomen.

Shuffle

Netflix heeft vorig jaar een nieuwe functie toegevoegd. Namelijk de shuffle knop, maar wat doet die precies? De shuffle knop maakt een einde aan een lange avond zoeken naar wat je wilt kijken. Deze functie kiest namelijk voor jou wat je gaat kijken en baseert dit op eerder kijkgedrag, best handig eigenlijk! Maar wat opvalt uit de enquête is 54,3% van de antwoorden de knop niet gebruikt. 5,7% Van de mensen gebruikt hem wel en 40% wist niet van het bestaan van de knop.

Kijkgedrag

Meeste mensen kijken Netflix op hun televisie gevolgd door de laptop. Een groot aantal geeft aan 3-4 uur te spenderen op Netflix. Er zijn ook veel mensen die maar voor 1-2 uur kijken. Toch geeft 88,6% aan dat ze makkelijk een week zonder de streamingservice kunnen. 11,4% Zegt dat ze daar wel meer moeite mee zouden hebben.

Populair

De serie die het meest bekeken wordt op Netflix is volgens de enquête de Netflix Original horrorserie Stranger Things. Gevolgd door de Britse dramaseries Peaky Blinders en Heartstopper. Met de films staat de Britse dramafilm Elena Holmes op nummer 1. Die wordt gevolgd door animefilm Howl’s moving castle en Sci-fi- en actiefilm The Matrix op derde plek.

Goedkoper

Op 3 november is er voor Amerikanen een nieuw en goedkoper abonnement uitgekomen voor Netflix. Deze bevat advertenties van zo’n 4 tot 5 minuten per uur en kost $7 per maand. Met dit abonnement heb je ook toegang tot minder films en series. Er is overigens nog niks bekend over de Nederlandse prijzen en wat er wel en niet toe gangbaar gaat zijn in ons land. Maar 94,3% zegt al dat ze het nieuwe abonnement niet gaan nemen.

Infographic over de resultaten:

Voor meer actueel nieuws: https://hetnieuwslokaal.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *