In de zomer van 2021 komt er een nieuw album van de zanger Prince. De zanger is vijf jaar geleden overleden, zijn erfgenamen brengen 30 juli Welcome 2 America uit. Het gaat om studiomuziek die nog niet eerder is verschenen. 

Op 8 april werd al bekend gemaakt wat het titelnummer is, Welcome 2 America. Volgens de familie van Prince, die zijn muziek beheren via Prince Estate and Legacy Recordings, onderdeel van Sony Music, deelt hij op het album zijn zorgen, hoop en visie op de maatschappij. 

Het titelnummer dat ruim vijf minuten lang duurt, zo schrijft nu.nl, gaat over de oppervlakkigheid van social media en reality-tv. De zang in het nummer komt van de New Power Generation-zangeressen Shelby J., Liv Warfield en Elisa Fiorillo. 

Zo schrijft ad.nl, Prince was klaar met de opnamens voor het album in 2010. Hij bracht het nog niet uit, iets dat voor hem niet ongewoon was. De muziek belandde in de bekende kluis op zijn landgoed, waar vervolgens zijn familie nog meer muziek ligt. Hij ging wel op tour met de naam Welcome 2 America. Het album komt ook op vinyl, heeft naast twaalf nummers ook een video van het concert dat Prince in 2011 gaf in Los Angeles. 

Toen Prince nog leefde was zijn laatste studiomuziek uitgebracht in 2015, toen meet twee albums: HitnRun Phase one en HitnRun Phase two. Na zijn overlijden verscheen er snel meer muziek, waaronder het demoalbum Piano and a microphone 1983. In 2016 is hij overleden op zijn landgoed aan een overdosis van pijnstiller. 

Bron: Ad.nl en Nu.nl

https://www.ad.nl/show/bijzonder-er-komt-een-nieuw-album-van-prince-aan~a7d685ae/

https://www.nu.nl/muziek/6126576/sony-brengt-in-juli-postuum-album-van-prince-uit-met-nieuw-materiaal.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *