Rampjaar voor uitbaters sport- en spelmateriaal

0
De loods van Bssv staat vol nu grote feesten verboden zijn.

Met het aanhouden van de lockdown zijn er steeds meer bedrijven die geconfronteerd worden met de gevolgen van de lockdown. Martijn van Bssv (Brabant Sport en Spel Verhuur) is één van de vele ondernemers wiens bedrijf getroffen wordt. Sinds 2005 is hij mede-eigenaar van een Sport en Spel verhuur. Dit houdt in dat hij speeltoestellen en andere soorten speelmateriaal verhuurd. Een paar voorbeeld hiervan zijn: stormbanen en springkussens. Martijn kan (bijna) niks meer verhuren omdat er geen feestjes kunnen worden gehouden en dit heeft heel veel impact op het bedrijf.

Wat voor dingen verhuurt u zoal?

Wij verhuren attracties voor evenementen, sportdagen buurtfeesten en kinderfeesten. Wij verhuren opblaasbare spellen, van grote stormbanen tot springkussens, funfood kinderspelen en casinotafels.

Hoe lang heeft u dit bedrijf al:

Sinds 2005. Het bedrijf is in 1998 opgericht.

Waarom bent u dit bedrijf gestart?

Ik ben in 2005 mede-eigenaar geworden. Het bedrijf is gestart door mijn vader in 1998. Na mijn hbo-opleiding had ik de keuze om te kiezen voor een goed betaalde commerciële functie in Rotterdam. Dit heb ik niet gedaan omdat ik mijn vader wilde meehelpen in het bedrijf. Mijn vader stond er toen der tijd alleen voor omdat mij moeder ziek was. Ik heb toen gekozen wat ik dacht wat op dat moment het juiste was om te doen.

Heeft corona impact gehad op uw bedrijf?

Aangezien alle vergunningsverplichtinge evenementen in 2020 verboden waren, hebben wij in 2020 80 % omzet verloren ten opzichte van 2019.

Wat doet u nu met corona?

Aangezien wij 3 vervoersmiddelen hebben zoals een vrachtwagen en 2 bestelbussen proberen we voor externe partijen te rijden. Daarnaast hebben we een gedeelte van de bedrijfshal verhuurd om de kosten te drukken. Daarnaast hebben we geprobeerd om funfoodartikelen te verkopen aan particulieren op afhaal. Dit is helaas niet doorgegaan omdat de gemeente hier geen vergunning voor verleend heeft.

Wat gebeurd er met de spullen als u ze zolang niet gebruikt?

Aangezien de attracties bijna een jaar niet zijn gebruikt blijven ze technisch gezien op hetzelfde niveau als in 2019. Dit omdat ze bijna niet gebruikt zijn. Alleen in de boekhouding zijn ze een jaar ouder geworden, waardoor ze economisch minder waard zijn geworden. 

Zijn er toch wat mensen die nog wat spullen huren?

Vanwege de corona maatregelen is het niet toegestaan of mogelijk om feesten te geven of om iets te organiseren voor scholen etc. Het enige wat mogelijk is dat een gezin voor hun eigen kinderen een springkussen in de tuin plaats.

Heeft u afscheid moeten nemen van werknemers vanwege corona?

Wij hebben geen vaste werknemers. Omdat we een seizoens gerelateerd  bedrijf zijn, maken we gebruik van oproepkrachten. Deze krachten krijgen betaald per uur en wij bepalen in onderling overleg met de oproepkracht wanneer ze kunnen en willen werken. Aangezien we geen werk voor deze oproepkrachten hebben gehad in 2020, hebben we deze ook niet hoeven te betalen. Het nadeel hiervan is dat deze oproepkrachten ergens anders werk zijn gaan zoeken.

Wat is het eerste wat u gaat doen als corona voorbij is?

Corona (maatregelen) zullen op korte termijn nog niet voorbij zijn, maar het eerste wat we zullen doen als het voorbij is, is promotie maken’ want als “het” voorbij is dan zal iedereen wel zin hebben in een feestje. Het is voor een bedrijf in deze branche moeilijk in te schatten “wanneer” dit zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *