Wat is er aan de hand met de Netflix shuffle knop?

0

Er is een nieuw onderzoek gedaan naar het gebruik van Netflix. Het onderzoek gaat over wie de gebruikers zijn en welke functies hun gebruiken. Ook werd er gekeken hoeveel tijd ze nu echt op Netflix zitten en welke films en series ze goed vinden. Hier is wat we te weten kwamen met onze 36 respondenten.

Geen Geshuffle

Iets wat meteen opviel in het onderzoek was dat er weinig gebruik werd gemaakt van de shuffle optie op Netflix. 40% van de mensen wist niet eens dat er een shuffle optie op Netflix aanwezig was. Van de 60% van de mensen die weten dat die er wel zit gebruikt bijna 55% van de mensen de optie niet. Het is toch wel fijn om zelf te kunnen kiezen wat je aan het kijken bent.

Actie en comedy

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen het snelst een Netflix Original kijken, een show zelf gemaakt door het team van Netflix, en dat deze ook het populairste zijn. Uit de Films kwam Enola Holmes sterk naar voren als de populairste film. De top 3 series zijn allemaal Netflix Originals. Stranger things bleek uit het onderzoek ook bij verre de populairste serie, maar Peaky Blinders deed het ook zeker niet verkeerd.

De series die het populairste zijn komen ook goed overheen met de genres die het populairste zijn. De populairste genres zijn namelijk actie, avontuur en thriller. Al de boven genoemde series vallen zeker wel onder deze genres. Toch was er een uitsteker, want op een gedeelde nummer 1 plek met actie stond comedy, en in de populairste films en series kwam comedy niet vaak terug. Toen we terug in het onderzoek keken waren er veel mensen die wel comedy shows in hun top 3 hadden staan, maar er waren veel verschillende comedy shows. Dat laat toch weer zien dat iedereen een ander gevoel voor humor heeft.

Tijd voor Netflix

Uiteindelijk spenderen mensen niet extreem veel tijd aan Netflix. De meeste mensen gebruiken Netflix maar 1 tot 2 uur per week. 2,9% van de kijkers gebruikt Netflix meer dan 10 uur per week en 85,7% van de mensen gebruikt Netflix minder dan 6 uur per week. Dat komt neer op gemiddeld 1 aflevering van 45 minuten per dag. Die uitkomst verbaasde me wel echt. Ik had toch ergens wel verwacht dat mensen series meer zouden Bingen en daar meer tijd aan uit zouden geven.

Waarin sommige nummers me niet verbazen ben ik overgroot deel wel verbaasd door de uitkomsten. Als de shuffle optie zo weinig gebruikt wordt is die dan wel echt nodig? Kan Netflix misschien niet met iets beters en nieuwer komen? Toch zal Netflix voor een lange tijd nog wel een van de beste streaming services zijn. Simpelweg omdat hun eigen series het veel beter doen dan de gemiddelde serie die op het platform staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *