Dit is hoe het stemmen gaat op 17 maart

0

sdr

sdr

Vandaag zijn de Tweede Kamerverkiezingen , dus ging ik naar een stembureau om mijn stem uit te brengen. Voor mij was dit de eerste keer dat ik mocht stemmen. Dus het was voor mij allemaal nieuw. Uiteraard had ik wel van tevoren uitgezocht hoe het stemmen werkt met alle coronamaatregelen. Ook had ik uitgezocht op welke partij ik wilde stemmen. 

Vanochtend ben dus ik naar het stembureau gegaan. Het was niet erg lekker weer, maar gelukkig regende het niet. Dus kwam ik niet doorweekt aan bij het stembureau. Het was erg rustig bij het stembureau. Waarschijnlijk was dit, omdat ik er erg vroeg naartoe ben gegaan om de drukte te vermijden. Ik heb misschien twee mensen voor me gehad waar ik op moest wachten. Het gebouw waar je kon gaan stemmen is normaal een school, maar voor vandaag was het ongebouwd tot stembureau. Het stemmen zelf gebeurde in een soort gymzaal, dus daar was erg veel ruimte om veel mensen te staan.

Het stemmen was erg makkelijk geregeld. Zo moest je eerst je ID-kaart en stempas laten zien. Vervolgens moest je doorlopen en kreeg je een stembiljet. Met deze liep je naar een stemhokje en kruiste je je keus aan. Hierna moest je het rode potloodje laten liggen. Want deze wordt gedesinfecteerd nadat ie is gebruikt. Dan stop je je ingevulde stembiljet in een bak, en dan loop je uit het stembureau zodat de volgende persoon kan stemmen. 

(geschreven door: Luuk van Dongen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *