Nauwelijks carnavalswagens dit jaar

0
Carnaval in volle gang in de Raadhuisstraat in Alphen.

Voor dit interview heb ik Daniel Lanslots geïnterviewd. Hij zit in een groep carnavalswagenbouwers genaamd “gin idee” uit Alphen.

Wat doen de wagenbouwers dit jaar nu er geen optochten zijn?

Een paar verenigingen doen niks dit jaar en sommige zijn kleinere wagens aan het bouwen en proberen toch nog de carnavalssfeer in leven te houden. Wij zelf zijn wij bezig met de wagen voor volgend jaar te bouwen, dan hebben we een extra grote wagen wanneer er weer optochten zijn.

En waarom hebben jullie ervoor gekozen om toch door te bouwen dit jaar?

Als carnavalsvereniging kan je het ook niet maken om niks te doen of te bouwen en het is veel leuker om toch nog iets te doen deze tijd.

Wat ben jij van plan nu er geen feesten zijn met carnaval?

Ik ben nu bezig met het maken van een soort carnaval sketches die op twitch komen. Voor de rest ga ik niet zo heel veel doen want je kan ook niet zo heel veel doen.

Hoe denk je dat carnaval er dit jaar uit gaat zien?

Ik denk dat carnaval zeker gevierd zal worden en dat er illegale feesten komen maar ik hoop dat mensen wel hun gezond verstand gebruiken als ze zich niet goed voelen. Maar ik snap ook wel dat je het niet zomaar voorbij kan laten gaan.

Er is natuurlijk een hoop te missen dit jaar, zijn er ook dingen die je niet gaat missen aan carnaval?

Ja, afzien. Ook al hoort dat er ook wel bij. En het afbreken van de wagens is altijd wel pijnlijk. Dan heb je ergens zo hard aan gewerkt en dan moet je het weer kapot maken. Maar ik zou het liefst natuurlijk gewoon wel carnaval hebben.

Door Jelle Timmermans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *