Liever voor een schermpje of in het lokaal?

0

Er zijn verschillende meningen over het besluit van de gedeeltelijke opening van de scholen. Vandaag zijn we met twee studenten in gesprek gegaan en gevraagd wat hun er van vinden. 

“Zonder enige waarschuwing zijn de scholen weer gedeeltelijk opengegaan dus ik heb zelf nog geen nieuws gekregen over wanneer ik naar school moet, maar ik denk dat het de dinsdag wordt. Tenminste, ik hoop het, want ik begin steeds meer mijn motivatie voor school te verliezen. Ik denk dat vele andere studenten hier last van hebben. Niemand kan goed aan de slag wanneer de tv of bed naast ze staan; ze stappen liever in bed en kijken naar Netflix dan dat ze huiswerk gaan maken. Ik heb een soortgelijk probleem alleen bij mij is het, het tegenovergestelde; ik wil juist aan school werken, maar dit is niet mogelijk. Ik doe zeg maar een kookopleiding en nou ja, thuis heb ik niet alle spullen of de ruimte om de maaltijden thuis te oefenen en te bereiden. Online les geeft me dus het gevoel dat ik niets doe. Ik doe eigenlijk ook niets. Ik staar de hele dag naar een scherm en aan het einde van de dag weet ik eigenlijk nog steeds niet wat ik heb geleerd. “Dit is heel frustrerend, ik ben liever met mijn handen bezig.”

Ik mis mijn klas ook hartstikke erg. Lekker praten, sociaal bezig zijn, samen aan een gerecht werken, elkaar motiveren; ik mis het allemaal. Online les is ontzettend saai en ik kan me ook helemaal niet concentreren. Het laat me ook echt alleen voelen, buiten mijn familie om heb ik eigenlijk geen contact meer met anderen. Dus wat ben ik blij als ik weer naar school mag, ook al is het maar voor één dag. Het is een kleine stap naar het ‘normale’.”  Zegt Oliwia, een MBO student van de Rooie Pannen in Tilburg.

En hoe zit het nu met examenleerlingen? Een VMBO leerling, Rilona Pattipawae van het Reeshof College, vertelt haar mening;

“Omdat wij examenleerlingen waren moesten wij alsnog naar school en zijn we dus al sinds het begin van de lockdown open. Omdat wij nog veel vóór de examens moesten doen denk ik dat de keuze om examenleerlingen wel  naar school te laten gaan de beste keuze was. Ik heb ook van vele anderen studenten gehoord en gelezen dat ze eigenlijk niets van online les leerden. Zelf heb ik nooit online les gehad dus ik weet niet of dit waar is, maar ik  kan wel geloven dat het op die manier een stuk moeilijker is om de informatie die ze geven in je hoofd te krijgen. 

Ook ben ik blij dat we op deze manier wel nog steeds onze vrienden kunnen zien. Ik kan me niet voorstellen hoe eenzaam ik me zou voelen als ik online les had.” 

Zo blijkt uit bepaalde meningen dat er wel nog leerlingen zijn die fysiek school missen. Het is nu maar afwachten of de regel om de scholen weer gedeeltelijk te openen blijft gelden.

Geschreven door: Djamara Haurissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *