Nieuwe Zundertse appartementen: ‘Het is heel mooi, maar onbetaalbaar’

0

Foto: MaasJacobs.nl

Geschreven door Julia van de Langenberg.

ZUNDERT- Het centrum van Zundert ondergaat weer een transformatie.  Voorheen bevond zich hier hotel-restaurant-café ‘’De Roskam’’, maar dat is nu verleden tijd. Het gebouw wordt gesloopt en er zal een chique appartementencomplex voor in de plaats komen. 

De laatste jaren is er veel vraag naar woningen en appartementen in de gemeente Zundert, dat blijkt uit onderzoek. Omdat er zoveel vraag naar woningen is besloot de gemeente het plan van een plaatselijke aannemer goed te keuren om het hotel te slopen. Hiervoor in de plaats worden achttien luxe appartementen gebouwd. ‘’Het is heel mooi, maar onbetaalbaar’’, vertelt een 72-jarige inwoner uit Zundert. Op de begane grond komt een nieuwe horecazaak.  

Carnaval
De Roskam was jarenlang het enige hotel in Zundert en werd uitgebaat door de bekende Zundertse familie Herijgers. In 1963 werd het oude gebouw door een brand volledig verwoest, waarna het weer werd opgebouwd, compleet met nieuwe zaal voor grote evenementen. Veel inwoners herinneren zich de ‘’Nelemans kleding’’ modeshows en de drukke prinsenbals met carnaval. Dit alles is nu verleden tijd. Door de sloop van dit café verdwijnt er definitief een stuk geschiedenis uit de gemeente.  

Met deze nieuwbouw en vele andere toekomstige veranderingen in het dorp, krijgt Zundert een heel ander aanzicht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *