Onrust in Tilburg-Noord door toenemende hoeveelheid evenementen op MOB-terrein 

1

Geschreven door Bodhi Kivits

Het mobilisatiecomplex (MOB) in Tilburg-Noord wordt vaak gebruikt voor evenementen. Bewoners hebben hier veel last van vanwege het geluid. Alsnog heeft de gemeente Tilburg het terrein laatst gekocht, heel veel bewoners zijn hier niet blij mee en hebben daarom veel klachten achtergelaten. Veel bewoners vragen zich nog steeds af of de gemeente hier iets aan gaat doen.  

Het MOB-terrein in Tilburg-Noord is een oud complex van militaire gebouwen, dit terrein speelde een rol in de Koude Oorlog. De gemeente Tilburg heeft dit terrein gekocht en heeft de oude gebouwen gesloopt, nu is het getransformeerd tot een plek waar veel festivals worden gehouden waaronder het Draaimolenfestival.  

Klachten  
De bewoners in de buurt hebben veel klachten achter gelaten vanwege de geluidsoverlast. Zo zegt Ton van der Boom: “Het gebonk en gedreun is constant te horen. De radiator trilde en bloempotten op de vensterbank bewogen. Het geluid van de tv moet op veertig om iets te kunnen horen. De organisatie heeft geen idee van de impact die deze geluidsexplosie op ons heeft.”  

Vuurwerk 
De klachten komen niet alleen maar van de muziek, ook zijn er veel klachten binnen gekomen over harde vuurwerk knallen. Sommige inwoners geven aan dat er na een uur ’s nachts nog steeds harde knallen te horen zijn.  

Reactie van de gemeente 
De gemeente is bezig de klachten te verzamelen, hoeveel dit er zijn willen ze nog niet vrijgeven. Dit komt omdat ze eerst willen onderzoeken van wie de klachten afkomen en dat ze niet allemaal door dezelfde personen zijn ingediend.  

1 gedachte over “Onrust in Tilburg-Noord door toenemende hoeveelheid evenementen op MOB-terrein 

  1. Klopt helemaal,is gewoon niet normaal dat daar duizende mensen uren aan ń stuk last van moeten krijgen
    Hopelijk gaat iedereen hierover ook hun klacht geven
    Mensen die niet precies weten hoe dat te melden raad ik hun kinderen /kennissen aan deze bij te staan met melding
    Geachte Gemeenteraad ,Dit mag beslist geen voortzetting krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *