Rijlessen gaan eindelijk weer door

0
Foto door JESHOOTS.com via Pexels

De rijlessen die in december werden uitgesteld vanwege het coronavirus worden op woensdag 3 maart weer hervat. Dit betekent dat de leerlingen die nu 4 maanden moeten wachten eindelijk weer terecht kunnen voor hun rijexamen. De rijinstructeurs zijn blij om weer les te geven.

Maar hoewel de lessen weer beginnen is het virus er ook nog. Dus er zijn richtlijnen vastgesteld waar de rijinstructeurs zich aan moeten houden als ze weer les willen geven. Zoals: op voorhand vindt een gezondheidscheck plaats, het voertuig wordt gedesinfecteerd, het dragen van een mondkapje is nog steeds verplicht.

Maar,  zelfs met de richtlijnen zijn de rijinstructeurs blij om weer les te kunnen geven. Zo kunnen allen gemiste uren inhalen, maar dat neemt ook weer problemen met zich mee. Zo heeft rijschool De Krosse uit Kampen op hun website gepost: “Voor veel leerlingen zijn examens/toetsen uitgesteld en die komen uiteraard eerst aan de beurt, gelukkig konden we voor de meesten al wel weer een nieuw examen of toets plannen.” En “Leerlingen die net gestart zijn of al wat verder zijn en nog geen toets/examen hadden aangevraagd, zullen langer moeten wachten voor ze een toets/examen kunnen doen, omdat de wachttijden door alle lockdowntoestanden behoorlijk zijn opgelopen bij het CBR.”. Dus het duurt misschien nog wel even voordat jij aan de beurt bent.

Maar zelfs met die problemen verwelkomen de rijscholen jou graag zolang jij je aan de richtlijnen houdt.

Geschreven door Stephan van Rooij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *