Toine Swinkel is genomineerd voor de titel ‘Beste ondernemer van Tilburg’

0

Toine Swinkel, één van de drie genomineerden voor de titel ‘Beste ondernemer van Tilburg’.


Pas geleden is Toine Swinkel genomineerd voor een van de top 3 beste ondernemers van Tilburg. Hij is de eigenaar van een winkel genaamd ‘winkel van swinkel’ vernoemd naar zijn achternaam. Hij heeft een groot assortiment die bestaat uit originele en antieke meubels of woonaccessoires.
De meubels zijn héél origineel en bijzonder; meubels die je bijna nergens tegenkomt. De meubels bestaan onder andere uit  verschillende antieke houten kasten. In de ene kast is er een bar gebouwd en in de andere kast past er een hele tv op. Er zijn zelfs krukjes en stoelen in de vorm van een boomstam! Andere meubels zijn lampen omringd met koeienvacht of steen. En de woonaccessoires zijn bijvoorbeeld: oude klokken, schilderijen, en antieke kaarsenhouders.

De winkel staat vol met curiosa en vintage artikelen.


Toine is zeer trots dat hij genomineerd is, zeker in deze moeilijke tijd;
“Ik had het niet verwacht. Vorige week werd ik wakker en toen ik op mijn telefoon keek, zag ik allemaal berichten van klanten die me feliciteerden. Ik was best verward en kwam er pas later achter dat ik was genomineerd. Ik vond het super om al die leuke complimentjes te zien.
 Een van de redenen waarom ik denk dat ik ben genomineerd is dat mijn assortiment onderscheidt van andere winkeleigenaars. Ik verkoop geen normale stoel, nee, ik verkoop een stoel in de vorm van een boomstam!  Een andere reden waarom ik denk dat ik ben genomineerd is, is omdat ik heel erg goed contact heb met mijn klanten. Ik bied ze vaak een kopje koffie aan en vaak voeren we een gesprek terwijl ik hen help zoeken naar wat ze willen.”

En als we is terugkijken naar het afgelopen jaar? Hoe bent u er mee omgegaan toen alles dicht ging?
“Alle winkels moesten sluiten, mijn winkel ook, dat vond ik erg jammer. Maar ik heb geen moment stil gezeten. We moesten al snel maatregelen treffen; we hadden binnen een paar dagen een website opgericht waar klanten nog steeds online onze assortiment konden bekijken en bestellen. Binnen een paar dagen reed ik telkens op en neer om de spullen te bezorgen, dus hoewel de winkel dicht ging; het verkoop liep nog steeds prima. 
Ik moet wel toegeven dat bezorgen een stuk vermoeiender is dan dat je in de winkel zelf staat. Ik reed telkens op en neer, moest de meubels telkens sjouwen en er waren zoveel bestellingen dat ik telkens de foto’s op onze website moest afhalen en vernieuwen met een nieuwe meubel of accessoire.
Hoewel ik het niet heel erg vond, ben ik wel blij dat winkels weer klanten binnen mogen laten. Dit is toch ietsje fijner. Het contact die je met je klanten in de winkel zelf hebt, is altijd leuker en heeft een leukere sfeer dan voor de deur. Het is wel jammer dat klanten maar maximaal 10 minuten mogen winkelen; dat is bijna geen doen. Ik kan in deze tien minuten ook geen kopje koffie serveren of een leuk gesprek beginnen. Dit vind ik heel erg jammer. 
Hoe dan ook, ik ben er wel trots op dat mensen nog steeds op mij hebben gestemd voor de nominatie ook al heb ik ze niet vaak gezien dit jaar!
Als de regering weer besluit om de winkels te sluiten, ben ik in ieder geval voorbereid, maar hopelijk blijft alles gewoon open en gaan we snel weer terug naar het ‘normale’.”
Of Toine heeft gewonnen is nog niet bekend. 22 maart wordt de winnaar tussen de drie genomineerden gekozen.

Geschreven door: Djamara Haurissa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *