Tot oktober 2023 word jij gehinderd op de weg in Tilburg

0

Dit najaar word hinderlijk afgesloten in Tilburg. Het verouderde gasnetwerk word namelijk flink op de schop genomen.

De werkzaamheden vinden plaats op de Bredaseweg, Ringbaan West, Veldhovenring, Textielplein, Broekhovenseweg, Lange Nieuwstraat, Nieuwlandstraat, Heuvelring en de Willem II-straat. De langst durende werkzaamheden zijn rondom het Textielplein, namelijk tot oktober 2023.

Door de werkzaamheden is het een hele klus om de juiste route te vinden naar je bestemming. Zo is er bijvoorbeeld door de werkzaamheden eenrichtingsverkeer vanaf de Noordhoekring tot aan de Ringbaan West. Ook worden er cruciale kruispunten aangepakt. Zo is het kruispunt op de Ringbaan West ter hoogte van de Wandelboslaan enkel te berijden op een rijbaan. Daarnaast is Wandelboslaan afgesloten vanaf de Reitse Hoevenstraat en de Kwaadeindstraat vanaf de Arke Noëstraat.

De gemeente Tilburg bouwt aan de toekomst in een gedeeltelijke samenwerking met Enexis. Het bedrijf gaat verouderde gasnetwerken vervangen. Dit is voor gemeente Tilburg een uitgelezen kans om de stad toekomst proof te maken. De gemeente zal zo nodig onderhoud plegen aan wegen maar ook de straten vergroenen. Door minder asfalt en steen kan bodemwater beter in de grond zakken. Ook mooi mee genomen is dat de straten dan minder opwarmen in de zomerperiode.

Bron: https://www.tilburg.nl/actueel/nieuws/item/verkeershinder-rond-binnenstad-door-werkzaamheden/

Meer regionaal nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *