Zo hielp Tilburg afgelopen week Oekraïne

0

Het is erg verontrustend de situatie in Oekraïne, maar gelukkig worden er veel initiatieven georganiseerd om de mensen daar te helpen. Ook in Tilburg. 

Geschreven door Lisa van Dorst.

Zo vertrok vanuit de Reikse Toren, Tilburg Universiteit op donderdag de eerste vrachtwagen met ingezamelde spullen. De vrachtwagen gaat richting Lviv, waar de goederen zullen worden afgeleverd bij de UCU (Ukrainian Catholic University), en vanuit daar zullen ze worden verdeeld over de mensen. 

Daarnaast heeft dansstudio SylCdance van maandag tot zaterdag spullen ingezameld voor Oekraïense kindervluchtelingen. Je kon rugzakken vullen met allerlei noodgoederen maar ook losse spullen inleveren. 

Zonnebloemen
Andere inzamelingen van afgelopen week waren door Kringloop Tilburg en Bloemenwinkel ’t boeketje georganiseerd. Zo zijn er op zaterdag 12 maart spullen gedoneerd aan Stichting Caritas Ukraine-Holland door de kringloopwinkel. En werden er vrijdag en zaterdag zonnebloemen verkocht, waar de opbrengst zal gaan naar een Tilburgse initiatief die directe hulp biedt aan Oekraïne. 

Ook opende zaterdag Gemeente Tilburg het stadshuis voor zijn inwoners van 1 tot 3 uur ’s middags. Je kon er terecht voor vragen over de situatie in Oekraïne of om je verhaal te delen. Ze hoopten hiermee stil te staan bij de situatie en aandacht voor vrede te vragen. 

Duinbrood
Tenslotte een nog lopend initiatief is dat Meesterbakker van Iersel 50 cent doneert aan Giro 555 bij elk verkocht duinbrood. Door een brood te kopen, kan je Oekraïne helpen. Zo simpel kan het dus zijn! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *