4 gevolgen van de oorlog in de Oekraïne voor topsport

0

Geschreven door Jelmer Bennenbroek.

Champions League 
Zaterdag 28 mei is de Champions League finale in Sint-Petersburg in Rusland. Omdat Rusland Oekraïne is binnengevallen is de verplaatst naar Parc de Princes in Parijs .Ook is Spartak Moskou uit de Europese voetbalcompetitie gezet.  

Transfers 
De spelers van de Russische club Krasnodar hebben hun contracten laten schorsen. 8 van de 9 buitenlandse spelers komen niet meer opdagen bij de club vanwege de oorlog in Oekraïne. De Poolse voetbalbond roept ook op om de transfermarkt open te doen voor Russische spelers. 

Gazprom 
Schalke en Gazprom zijn de samenwerking als sponsor gestopt vanwege de oorlog in Oekraïne. Sinds 2007 waren deze twee al partners maar daar is nu een einde aan gekomen. De Servische club Rode Stel Belgrado besteed juist veel aandacht aan Gazprom. Bij hun 3-0 overwinning dit weekend werd Gazprom heel duidelijk in beeld gebracht op hun shirts en er was voor de wedstrijd een actie waarbij de grafstenen van de Oekraïners te zien waren. 

Formule 1 
De FIA heeft besloten om niet meer te racen in Rusland. De grand prix stond dit jaar weer op de kalender maar ze hebben besloten om niet meer te racen in Sochi. Ook is de Russische Haas coureur Nikita Mazepin uit het team gezet samen met sponsor Uralkali. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *