Binnen FC Eindhoven zijn alle ogen gericht op dit jonge talent  

0

Geschreven door Ruben Christ.

Vanaf zijn 5e jaar speelt Angel bij de mini’s. In de betere teams spelen is niet nieuw voor deze jonge Eindhovenaar, ‘’Het begon bij de F’jes dat mijn talent op begon te vallen, Vanaf de E’tjes kwam ik in de selectie. Vanaf de E’tjes tot aan nu heb ik altijd selectie gespeeld’’.  

Opgevallen 

Afgelopen december zou dit jonge talent een contract moeten krijgen bij een club in zijn thuisland Kosovo. ‘’Tijdens een gezondheidstest kwamen ze erachter dat ik mijn meniscus had gescheurd. Ze zeiden ga terug naar Nederland en kom sterker terug, als je het dan weer goed doet ben je zo goed als binnen’’.  

Maar ook een werknemer van FC Eindhoven heeft Angel op het oog. Deze werknemer geeft trainingen bij de Eindhovense club Brabantia. Deze trainer heeft gezegd dat als Angel zich kan bewijzen als jong talent er dingen geregeld kunnen worden. Daarom traint Angel bij Brabantia met deze trainer om zicht te kunnen bewijzen. ‘’Uiteindelijk ben ik hier nu 5 keer gekomen en hij heeft gezegd dat ik inderdaad talent heb. Dit word mijn 6de training nu en het is zo besproken dat ik hier in het eerste team zal komen’’. Na de 6de training komt er hopelijk nog meer goed nieuws, want bij deze training zal een scout van FC Eindhoven aanwezig zijn. Daarnaast heeft Angel zijn CV en voetbalvideo’s opgestuurd. Na de training zal hij te horen krijgen wat er in gang gezet zal worden. 

Keuzes 

Angel heeft de nu twee clubs die hem graag zien spelen in hun tenue maar waar ligt zijn hart. ‘’Ik heb nu dus een beetje aan het kijken wat het beste is, eigenlijk is FC Eindhoven beter dan in Kosovo. In Kosovo is het voetbal wat minder hoog dan hier in Nederland. Als FC Eindhoven niet is zoals ik het verwacht, dan heb ik dus een back-up en ga ik naar Kosovo. Dat wil ik liever niet maar ik heb het er voor over en doe ik het met plezier’’.  

Wat als het mislukt? 

‘’Ik ben nou bezig met een opleiding ICT applicatie en ontwikkelen. Ik zit in mijn laatste jaar en loop nu zelfs stage. Zodra ik die heb afgerond heb ik mijn diploma zo goed als binnen. Dan ben ik klaar met school en kan ik werken als het nodig, dan kan ik doen waar ik van hou’’. Als Angel zijn school heeft afgemaakt wil hij parttime gaan werken en volledig op voetbal focussen. ‘’Nu focus ik dus vooral op school, het zoeken van werk en voetbal. Als school klaar is wordt het echt heel veel voetbal en wanneer ik dan tijd heb ga ik lekker bij verdienen’’.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *