Door Shaak Osman

Alle ogen in het internationale voetbal zijn deze zomer op Rotterdam en Enschede gericht. Beide steden vormen het decor van de UEFA Nations League Finals. Woensdag werd in Nyon door ex-international Wesley Sneijder geloot voor de halve finale. Nederland neemt het daarin op tegen Kroatië. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Italië. 

Na de enorm telleurstelling van de WK in Qatar nam Ronald Koeman het bondscoachschap over van Louis van Gaal. Zijn contract hiervoor met de KNVB loopt dan tot en met het WK in 2026 en is inmiddels door beide partijen ondertekend. Als speler heeft Koeman 78 interlands op zijn naam staan. In 1988 won hij met het Nederlands elftal het EK. Zou het hem weer lukken maar dit keer als bondscoach? 

Gaan we dan toch wel iets winnen? 

De halve finale tussen Nederland en Kroatië wordt op woensdag 14 juni in Stadion Feijenoord in Rotterdam gespeeld. De aftrap van dit duel is om 20.45 uur. Bondscoach Ronald Koeman noemt Kroatië een zeer sterke tegenstander. ‘’Ik vind Kroatië een moeilijk te bespelen team, met veel kwaliteit. Dat hebben we op het afgelopen WK weer kunnen zien.  Ze hebben natuurlijk veel ervaring en hebben de laatste jaren uitstekend gepresteerd op de grote toernooien.’’ 

Oranje’s weg naar de finale 

Het Nederlands elftal bereikte de finale van de UEFA Nations League door als eerste te eindigen in een groep met België, Polen en Wales. Oranje bleef ongeslagen in die poule. Alleen Polen slaagde erin Nederland punten af te snoepen (2-2). 

Finale 

De grote finale van UEFA Nations League word gespeeld in Stadion Feijenoord . Zondag 18 juni wordt om 20.45 uur afgetrapt om te bepalen wie Frankrijk opvolgt als winnaar van de UEFA Nations League. Nederland is als organiserend land in alle wedstrijden aangewezen als thuisteam.  

Koeman heeft er zin in zo zegt hij op de site van het Nederlands elftal. “Ik verheug me op het toernooi. Het is goed om te spelen voor een prijs, en zeker na de verloren finale van 2019 willen we wat rechtzetten. Daarbij vind ik het erg leuk dat de wedstrijden in Nederland worden gespeeld; dat is prachtig voor onze fans en natuurlijk ook voor onszelf.”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *