Niet alleen Willem II: andere (prof)sportclubs in Tilburg 

0

Door Boyd Snijders

Natuurlijk kent iedereen Willem II, maar buiten dat zijn er veel professionele en amateurclubs te vinden in Tilburg die ook vrij succesvol zijn in hun sport 

Tilburg telt zo’n 42 sportclubs, waaronder 15 voetbalclubs. Na Willem II spelen SC ’t Zand en Sarto het op hoogste niveau, namelijk in de Zondag 1e klasse B. Maar wat is er nog meer in Tilburg? 

Ijshockey  
Als je ijshockey denkt in Tilburg, dan denk je Tilburg Trappers. Voor lang waren de Trappers een van de beste teams in Nederland, sinds hun oprichting in 1938 hebben ze 15 keer de Nederlandse landstitel gewonnen. Rond 2014 waren de Trappers erg dominant en stapte ze over naar de Duitse Oberliga omdat daar meer geld te verdienen was. Dat bleek uiterst succesvol te zijn, want de eerste 3 seizoenen na hun entree wonnen ze de Oberliga.  

Hockey 
HC Tilburg, ontstaan in 2011, is de tweede grootste hockeyclub in Nederland qua leden. Sinds 2013 komt het mannenteam uit in de Hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland. 

Rugby 
Ook zijn er 2 rugbyverenigingen te vinden in Tilburg; Rugbyclub Tilburg en Tilburgse Studenten Rugby Club Tarantula. Het vrouwenteam van RC Tilburg speelt op het hoogste niveau en heeft meerdere spelers geleverd aan het Nederlands vrouwenelftal. 

Handbal 
De White Demons en Handbal Tilburg zijn de twee handbalverenigingen uit Tilburg, waar de White Demons ooit een seizoen hebben meegedraaid op het hoogste niveau. 

Korfbal 
Het in 1922 opgerichte Korfbalvereniging Tilburg, of KTV, is de enige plek in Tilburg voor korfbal, sinds 2022 spelen ze in de Eerste Klasse. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *