Sven haalt eindelijk de zwarte band: “Na jaren training, is het eindelijk zo ver” 

0

Geschreven door Glenn Mutsaers.

De 17-jarige Sven uit Kaatsheuvel heeft eindelijk zijn doel bereikt: de zwarte band halen bij judo.  

“Het begon allemaal in 2012, ik kreeg mijn eerste les. Ik keek heel veel tv en zag vaak judo programma’s, ik zei tegen mijn moeder dat ik dat een leuke sport vond en mijn moeder wilde gelijk een proefles voor me inplannen. De eerste les vond ik heel spannend, maar uiteindelijk heb ik veel vrienden kunnen vinden. Ik heb met veel plezier als kind deze sport kunnen uitoefenen.” 

Judo 

“Judo is een Japanse sport waarbij je heel veel verschillende technieken leert, een van de bekendste is de houtgreep. Veel mensen denken zelf dat de zwarte band het hoogste niveau is, alhoewel zijn er heel veel meer niveaus die je kunt uitoefenen. Ik heb de bruine band al best lang, ieder half jaar doen we examen voor een nieuwe band. Dit jaar heb ik examen gedaan voor de zwarte band, en die heb ik dus gehaald.” 

Fanatiek 

“Het afgelopen jaar heb ik zelf wat minder gejudood, ik heb mezelf meer gefocust op school en de examens, waardoor ik 1 les per week heb gevolgd ipv. 2 keer per week. Aangezien ik de examens dit jaar verwacht te halen, en veel meer tijd te hebben volgend jaar, ben ik van plan weer wat meer fanatieker te worden in de sport. Ook al heb ik de zwarte band, er zijn nog heel veel technieken die ik kan leren.” 

Judo doen? 

“Judo is een zeer leuke sport om uit te oefenen, heb jij ook ooit gedacht om judo te doen? Dan zou ik het zeker een keertje proberen. Er zijn veel verschillende technieken die je kan uitoefenen en vooral, is het zeer rustgevend en soms even fijn als je even geen leuke dag hebt gehad.”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *