Door Shaak Osman

Sporten zijn een geweldige manier om fit, gezond en competitief te blijven. Terwijl sommige sporten al eeuwenlang bestaan en populair zijn, zijn er ook enkele sporten die een beetje vreemd lijken en minder bekend zijn. Hieronder vindt u een lijst met de top 10 vreemdste sporten ter wereld. 

  1. Schapen drijven met honden: 

Schapendrijven met honden is een traditionele sport in Schotland waarbij honden worden gebruikt om schapen te leiden naar een aangewezen gebied. Het is een spectaculaire sport om te zien en vergt veel behendigheid en training van zowel de hond als de herder. 

  1. Ferret Legging: 

Ferret Legging is een sport waarbij deelnemers een paar fretten in hun broek stoppen en proberen deze zo lang mogelijk binnen te houden. Dit is niet alleen ongemakkelijk, maar ook gevaarlijk, omdat fretten een sterke beet hebben. 

  1. Kaasrollen:  

Kaasrollen is een sport die voornamelijk in Engeland wordt beoefend. Het is een downhill race waarbij deelnemers achter een rollende kaas aanrennen en proberen deze als eerste te pakken. 

  1. Extreme Ironing: Extreme Ironing is een sport waarbij deelnemers hun strijkplank en strijkijzer meenemen naar extreme locaties zoals bergtoppen, onder water of op een skateboard. Hier strijken ze kleding terwijl ze zich in een gevaarlijke omgeving bevinden. 
  1. Buzkashi: Buzkashi is een traditionele sport in Afghanistan en Centraal-Azië waarbij spelers te paard een dode geit proberen te pakken en deze naar een aangewezen doel te brengen. Dit is een zeer gevaarlijke sport waarbij deelnemers vaak ernstig gewond raken. 
  1. Wormenkweken: Wormenkweken is een sport die voornamelijk in Australië wordt beoefend. Deelnemers proberen zoveel mogelijk wormen in een bepaalde tijd te kweken en worden beoordeeld op de grootte en het gewicht van hun kweek. 
  1. Bossaball: Bossaball is een combinatie van volleybal, voetbal en acrobatiek die wordt gespeeld op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Het is een sport die vooral in Zuid-Amerika en Europa populair is. 
  1. Sepak Takraw: Sepak Takraw is een sport die populair is in Zuidoost-Azië en vergelijkbaar is met volleybal, maar dan met gebruik van voeten en een rieten bal. Het vergt veel behendigheid en is een spectaculaire sport om te zien. 
  1. Wife Carrying: Wife Carrying is een sport waarbij deelnemers een vrouw dragen terwijl ze een hindernisbaan afleggen. Deze sport wordt voornamelijk in Finland beoefend en is ontstaan uit een oude traditie waarbij mannen hun vrouw op de rug droegen om te vluchten voor rovers. 
  1. Quidditch: Quidditch is een sport die is gebaseerd op de fictieve sport uit Harry Potter boeken en films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *