Bewoners van Valkenswaard door weer en wind aanwezig bij Ameezing

0

Eindelijk na 2 jaar op 5 juni 2022 kon Ameezing weer doorgaan, Afbeelding met tekst, buiten, boom, transport

Automatisch gegenereerde beschrijvingeen geliefd festival onder de bewoners van Valkenswaard. Maar dit jaar viel het weer bijna in het water, het middagprogramma, wat voor de kinderen bedoeld, was al afgelast vanwege de harde regen. Toch stond het in de avond weer goed vol en zong iedereen uit volle borst mee. ‘Eindelijk mag het weer, een beetje regen gaat deze avond niet verpesten’

Terwijl de kinderen baalden dat het middagprogramma was afgelast, kunnen de ouderen in de avond wel volop losgaan. ‘Even was ik bang dat het avondprogramma ook afgelast zou worden, al 2 jaar is het niet door kunnen gaan dit jaar kon niks me tegenhouden’ vertelt Guido Janssen.

Toch staan de mensen er in het begin nog wat onwennig bij. Net alsof ze het niet meer gewend zijn om te feesten, maar hoe later het wordt hoe meer er gedanst en meegezongen werd.

Ook zijn er mensen die wat banger zijn voor de regen, maar daar hadden ze een creatieve oplossing voor bedacht. Ze hadden namelijk zelf maar een partytent meegenomen zodat ze droog konden staan. Ze kregen veel bekijks en jaloerse blikken. Jesper Bax vertelde me dat het begon als een grappige opmerking ‘we kunnen ook gewoon een tent meenemen’ maar zijn vrienden vonden dit eigenlijk wel een goed idee. 

Wat is er nou zo leuk aan Ameezing Valkenswaard?

Wat is er nou zo bijzonder aan dit festival. De meest voorkomende antwoorden waren: ‘Ik kom alleen maar bekenden tegen’. Ook vertelde Karin Jacobs (45) me dat ze mensen tegenkwam waarmee zij nog op de middelbare school heeft gezeten. ‘Erg leuk om oude vrienden terug te zien, anders had ik ze misschien wel nooit meer gesproken’ 

Kaartjes 

Een verschil tussen Ameezing de vorige jaren en dit jaar was dat je dit jaar een kaartje nodig hebt om binnen te komen. ’Anders konden we het simpelweg niet meer allemaal betalen’ verteld een van de organisatoren me. Hij hoopt dan ook dat volgend jaar iedereen weer gewoon gratis naar binnen kan. Maar over het algemeen hebben de mensen die ik gesproken heb zeker geen spijt van het kopen van een kaartje. ‘Ik heb een hele gezellige avond dus heb het geld er wel voor over’ verteld Martijn me nog half mee zingend met de muziek. 

‘Anouk; dat kaartje maakt me niet zoveel uit maar dat ik hier zoveel geld uit geef aan bier en andere drank heb ik morgen wel spijt van’. 

Al met al was het ondanks de regen, dure drankjes en kaartjes. Een geweldige avond en zullen er veel mensen de volgende ochtend wakker geworden zijn zonder stem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *