Column: De verloren kunst van vervelen

0

Door Lars Klerks

Onze maatschappij draait op volle toeren en we hebben altijd wel iets te doen. Tijd is kostbaar en we willen alles uit het leven halen. Maar in onze jacht naar vermaak vergeten we soms de waarde van verveling. 

Verveling is niet populair. Het is het gevoel van ongemak dat ontstaat wanneer we niet weten wat we moeten doen. Maar verveling is een natuurlijk proces dat ons brein helpt om te rusten en creatief te worden. Het stelt ons in staat om ons te concentreren op onze gedachten en te reflecteren op ons leven. Maar tegenwoordig hebben we geen tijd meer om ons te vervelen. We checken constant onze telefoons, kijken naar televisie en vullen elke minuut van onze dag met activiteiten. We zijn bang voor verveling, want het voelt alsof we onze tijd verspillen. 

Maar wat als we verveling zouden omarmen in plaats van het te vermijden? Wat als we ons bewust worden van de voordelen die het biedt? We kunnen onze gedachten ordenen, nieuwe ideeën ontdekken en onszelf beter leren kennen. In plaats van te vluchten voor verveling, kunnen we het zien als een kans om te groeien. 

Als we ons vervelen, hebben we de mogelijkheid om te dagdromen en onze verbeelding de vrije loop te laten. Dit is de reden waarom veel kunstenaars, schrijvers en denkers beweren dat hun beste ideeën ontstaan ​​wanneer ze zich vervelen. De Duitse filosoof Martin Heidegger beschreef verveling als een opening naar de diepte van ons bestaan. Het kan ons helpen om de zin van ons leven te ontdekken en onze ware passies te vinden. 

Dus laten we de verloren kunst van verveling herontdekken. Laten we onze telefoons wegleggen, onze computers uitzetten en gewoon zitten en nadenken. We hoeven niet bang te zijn voor verveling, want het kan ons helpen om te groeien en ons leven te verrijken. Laten we de kracht van verveling omarmen en kijken wat voor geweldige ideeën eruit voortkomen. 

 Verveling is geen vijand, het is een vriend die ons helpt om te groeien en ons leven te verrijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *