vitamine B12
afbeelding van weheartit

Vitamine B12 gaat om het oversturen van de Zuurstof in je rode bloedcellen. Alleen waarom is dit nu zo belangrijk? Waar kunnen we B12 nou uit halen? En wat zijn nou de symptomen van het tekort hebben aan deze vitamine. Wist je dat vitamine B12 een hele goede werking heeft met de zenuwstelsels?

Herken wanneer je vitamine B12 mist in je lichaam.

Bloedarmoede is een hele bekende vorm van vitamine B12. Bloedarmoede kun je bijvoorbeeld herkennen uit: duizeligheid, hartkloppingen, oorsuizingen en zeker ook moeheid. Vitamine B12 te kort kan ook neurologische uitvloeisels hebben, bijvoorbeeld geheugenverlies, teltelingen in de vingers, spierzwakte in de benen of coördinatiestoornissen.Je kunt een gemis in je lichaam hebben als je geen dierlijke producten consumeert of als je weinig eiwit binnenkrijgt.

De origine van B12

Melk, vlees, vis, melkproducten, vleeswaren en eieren zijn dierlijke producten, hier begint zich vitamine B12 in. In plantaardige producten is kan ook vitamine B12 schijnen, zoals in algen en gedroogde zeewier.

Wat te doen bij tekort aan Vitamine

Als er sprake is van een tekort aan vitamine B12, zal de arts dit constateren. De arts zal bepalen hoe je de tekort kan aanpakken, soms gebeurd dat met een B12 injectie soms gebeurd dat met een aanvulling van een hoge dosering vitamine B12

geschreven Door: Rana Altintas

Bron: https://www.bernhoven.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *