Geslaagde garagesale in Drents Dorp: na twee jaar terug van weggeweest

0

Heel Drents Dorp is enthousiast. Eindelijk, na een lange tijd vol coronabeperkingen mogen ze weer. De meer dan 50 deelnemende adressen laden enthousiast hun spullen uit en bereiden zich voor op een warme, intensieve dag. De grote garagesale van Drents Dorp is gestart!

‘’Volg de ballonnen voor de weg!’’, zegt een vriendelijke buurtbewoner. De wijk is versierd met kleurrijke ballonnen die in elke deelnemende straat te vinden zijn. ‘’Op de Facebookpagina van Drents Dorp is een plattegrond te vinden, daar staan precies alle adressen op die meedoen vandaag.’’, zegt de mevrouw die haar laatste spullen buiten zet.

Bij het buurthuis kun je nog terecht voor een warme kop koffie, thee en wat lekkers. Ook is vandaag de officiële opening de nieuwe buurthuiskamer, om twee uur ’s middags wordt de nieuwe naam bekend gemaakt. Het is nu bijna 10 uur. Als de laatste spullen worden uitgestald, gaat de rommelmarkt van start!

Kraampjes

De eerste ballonnen worden gevolgd en de plastictassen worden langzaam gevuld. Het meeste wat je kunt vinden bij de kramen is oud speelgoed, kledingstukken, wat afgetrapte schoenen en veel gebruikte glazen. Ook oude lp’s zijn erg populair. ‘’Michael Jackson, Thriller’’, zegt een koper. Hij houdt de plaat vast en laat hem vol trots zien. Hij tikt hem op de kop voor twee euro en stopt de plaat in de tas. Hij verzamelt platen voor in zijn man cave. Hij laat een foto zien van de platen en de hoezen die al op de muur zijn geplakt. Deze past zeker bij de collectie. De garagesale in Drents Dorp is de ideale plek voor verzamelaars.

Na wat kraampjes vol met kinderspeelgoed en oude kleding staat er een interessante kraam verderop. Er ligt een kleed op de grond vol oude poppen, pannetjes, antieke schaaltjes, en ontzettend oud en antiek keukenapparatuur. Er staan ook duidelijk wat mensen om de kraam heen. Opvallend is een plakboek vol met spelden uit de jaren ‘60. ‘’Deze speldjes kreeg je bij de boodschappen vroeger. Deze spaarde ik als kind en heb ze bewaard in dit boek.’’, zei de verkoopster. Op de eerste pagina zijn antieke spelden te vinden van onder andere de merken Calvé, Campina, Etos, Volkswagen en zelfs Schiphol. De waarde van zulke spelden is momenteel tussen de €0,30 cent en 3 euro per speld.

Verzamelaar

Op het Gelderlandplein staat nog een kraam vol met antieke spullen: antiek bestek, hele oude stripboeken in goede staat, schilderijen, glaswerk en vooral weer oude blikjes uit de jaren ’60. Opvallend was oud speelgoed van ontzettend lang geleden. Een antieke bewegende trommelende aap uit begin jaren ’50, of een bewegende beer die zijn boekje om slaat. ‘’Ik heb ook wat Japans speelgoed van een veilingsite.’’, zegt de verzamelaar. Trots doet hij de voordeur open en laat zijn mooiste verzamelingen zien. Het huis staat vol met antieke collecties, die niet op de markt te vinden zijn. Deze pareltjes heeft de hobbyist gescoord op veilingen, beurzen en markten wat erg veel waard kan zijn momenteel, en wat kan stijgen in waarde natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *