Column: Nederlanders zijn te brutaal en mogen soms hun mond houden.

0

Ik vind het vreselijk irritant als Nederlanders niet gewoon even hun mond kunnen houden. “Ik vind jouw kleding niet leuk.” Of “Doe wat aan je huid.” Ik vroeg nooit om jouw keiharde mening en ik vroeg ook nooit om kritiek over iets waar ik niks aan kan doen. Nederlanders zijn te brutaal als ze eerlijk zeggen wat ze willen zeggen, hier kwetsen ze mensen mee zonder dat ze het door hebben en ik vind het ongelofelijk irritant.

Volgens geschreven artikelen* blijkt dat buitenlandse studenten en mensen vinden dat Nederlanders te eerlijk zijn en soms zelfs randje racistisch overkomen. Ik ben het hiermee eens. Nederlanders stereotyperen te veel en praten vaak voordat ze denken. Ik heb vaak het idee dat het niet iemands bedoeling is om je zo te kwetsen, maar tegen de tijd dat ze zich dat beseffen, hebben ze het al gezegd en is hun ego te groot om sorry te zeggen.

Als je een normaal gesprek probeert te voeren met Nederlanders zijn ze te eerlijk en já eerlijkheid duurt het langst, maar je hoeft me niet randje uit te schelden. Dus: denk na voordat je spreekt.

*rtl nieuws, algemeen dagblad, linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *