Ik moet op de piste al ruim 20 minuten wachten om eindelijk weer naar boven te gaan voor 30 seconden skiën om het hele proces vervolgens weer te herhalen. Ik kijk voor 5 seconden omhoog om te zien hoe iemand valt en er zijn alweer 5 kleine kinderen voor me geschoten.

Het gebeurt zo vaak dat ik elke keer weer geneigd ben om ze op te pakken en uit de rij te gooien. Alleen zou ik dan weer minimaal 20 Duitsers, 5 Belgen en een boze moeder hebben dus doe ik dat maar niet. Natuurlijk zet ik soms wel een been voor de kinderen om hun hopelijk de les te leren dat inhalen niet echt heel vriendelijk is.

‘voorrang’

Bijna al die kinderen zitten zelfs in een klas om te leren skiën, en die leraren bedenken niet eens om ze te leren hoe ze in een rij moeten staan. Alles draait om het skiën. Ja, die klassen krijgen op sommige plekken voorrang. Maar niet op de meest populaire berg van het gebied waar 100 andere mensen ook erg graag vanaf willen! We moeten al lang wachten en dan komt er weer een klas naar beneden gedonderd die vervolgens voorbij de rij schiet. Daar zijn we natuurlijk zo ontzettend blij mee. Dus niet, dat was sarcasme.

Wat is de oplossing?

Oplossing? Leraren die kunnen leren hoe ze in een rij staan lijkt me wel handig. Zoals ik al meerdere keren bekend heb gemaakt, niemand staat erop te wachten dat jullie met die ‘voorrang’ de rij langs schieten alsof de rest niet eens bestaat. Want ja, de 5-jarige kinderen moeten leren skiën, en de rest? De rest kan stikken in hun huig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *