Cafe theater festival 2024 weer een succes!

0

Maggie Symonds - D.issues

Ieder jaar wordt meerdere keren het CafeTheaterFestival georganiseerd, dit is een event verdeeld over Utrecht, Rotterdam en Arnhem waar er 4 dagen lang in verschillende cafés korte theatervoorstellingen te bezoeken zijn, afgelopen weekend was de voorjaarseditie in Utrecht en wij zijn gaan kijken bij “D. Issues” van Maggie Symonds in Café de tussentijd.

Wie is Maggie?

Maggie Symonds is een theatermaker die in 2021 is afgestudeerd aan ArtEZ Muziektheater in Arnhem. Ze werkt veel in Enschede en Amsterdam met Inge Mulder, met wie ze samen een theatercollectief vormt, Tijdens deze voorstelling heeft ze het over de band met haar vader, of eigenlijk de problemen die zich daarin bevinden. Tussen de monologen door zingt ze zelfgeschreven nummers met haar gitaar. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.

Hoe werkt het cafetheaterfestival?

Het cafetheaterfestival ontvangt jaarlijks 30.000 bezoekers verdeeld over gemiddeld 25 cafe’s waar dus heel het weekend op verschillende tijdstippen voorstellingen worden gespeeld, ze werken met een pay what you can systeem, dit is heel fijn omdat je na de voorstelling kunt bepalen wat je ervoor wilt betalen, hiervoor heb je de keuze uit €5, €7,50 en €10 en dit kan via pinnen en contant, enorm fijn voor de bezoekers dus!

Daarnaast is er jaarlijks bij de voorjaarseditie de mogelijkheid om te stemmen op je favoriete voorstelling, hiervoor krijg je een flyer waarop je een aantal sterren kan geven, de voorstelling met de meeste sterren. De maker/speler wint hiermee een jaar lang een speciaal artikel op de website van het CTF waarin staat dat ze hem hebben gewonnen, met vermelding van hun voorstelling.

Wat vonden wij ervan?

Wij vonden het een erg leuke voorstelling, de manier waarop Maggie haar publiek erbij betrekt door ze dingen te vragen, ze aan 2 kanten moet spelen onder andere omstandigheden dan normaal theater, ze haar eigen nummers op een kwetsbare manier zingt en vol gas durft te geven wanneer ze speelt en je als bezoeker zelf de kans hebt te bepalen hoeveel je ervoor wilt betalen en hoeveel sterren je de voorstelling geeft. Wij zijn van mening dat het een heel leuk idee is om de theaterwereld naar cafes te halen, dit is kleinschaliger waardoor je een huiskamer gevoel krijgt.

Het is zeker een aanrader naar de nog komende edities in Arnhem en Rotterdam te gaan in Maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *