Column: AI art is geen echte kunst 

0

Wat woorden typen, op de genereren knop drukken en dan uploaden. Je hebt het zeker wel eens een keer gezien; AI art. Het is zogenaamde kunst, gemaakt door een beschrijving  te geven aan AI en dan daarna te plaatsen en geld voor te vragen. 

Ik vind wat deze mensen doen echt belachelijk, want door wat hun doen, gaan er steeds meer talentvolle mensen hun banen verliezen. Ze kunnen hun kunst niet meer  verkopen, terwijl een 17 jarige die water nog laat aanbranden er lekker veel geld mee verdient. Ik zou zeggen dat AI art verboden moet worden, want door die AI gaan er uiteindelijk steeds meer banen vervangen worden. Er wordt vaak gezegd dat in elk stukje kunst wat een kunstenaar maakt, een stukje van hun ziel zit, maar in al die AI art is nog geen kruimel van een ziel te vinden.  

Dus nogmaals zeg ik als je AI art maakt. Geef het gratis weg of ga even op bol.com kijken of je voor een tientje een boek kan kopen waar ze je uitleggen hoe je echte kunst kan maken. En laten we dan maar hopen dat er weer wat normale kunst verkocht kan worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *