Vervelende opmerkingen naar horecapersoneel

0

A waitress serving customers food at a restaurant in Newcastle-Upon-Tyne.

Stel je voor je werkt elke dag in de horeca en doet je best om iedereen tevreden te houden. Ondanks dat het druk is en vaak ook personeelstekort is. Je probeert tijdens je werk iedereen tevreden te houden maar toch krijg je dagelijks opmerkingen die heel je dag kapot kunnen maken.

“Duurt het nog lang?” “Heb je het wel aangeslagen?” “Kun je opschieten?” zijn een paar voorbeelden die je elke dag wel een paar keer hoort als je in de horeca werkt. Het zijn simpele en kleine opmerkingen maar kunnen tijdens de drukte wel een impact op je hebben. Je blijft heel de dag toch je best doen en dan kun je toch soms wel even gaan twijfelen of je wel goed genoeg je best doet. 

Het blijkt dat driekwart van de ondernemers in Nederland zegt te kampen aan personeelstekort. Dus vaak moet het personeel ook nog eens harder werken. Dus het personeel kan zeker wel wat complimenten gebruiken.

Je ziet ook veel dat jongeren veel seksuele opmerkingen krijgen. Als je vraagt wat ze willen hebben, krijg je al snel een opmerking terug zoals “je telefoonnummer” of “jou”. En soms blijft het niet bij opmerkingen.

Dus hoe fijn zou het zijn als je soms even een complimentje geeft aan het horecapersoneel. Of soms even een opmerking voor je houdt en in plaats daarvan begrip toont. Horecapersoneel zijn ook maar normale mensen met gevoelens!                                      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *