5 beste vechtsporten om te leren

0

Steeds meer mensen willen vechtsporten leren voor een betere conditie, zelfverdediging of als hobby. Daarom worden vechtsporten tegenwoordig niet meer samengevoegd met fysieke kracht of competitie. Maar welke zijn nou het best om te leren voor zelfverdediging? Dit zijn de 5 beste vechtsporten om te leren.

1. Muay Thai

Muay Thai, oftewel Thai Boksen komt oorspronkelijk uit Thailand en is wereldwijd bekend dankzij het feit dat het een van de meest betrouwbare vechtsporten is ter wereld. Bij Muay Thai wordt het hele lichaam gebruikt om te stoten, te trappen en te kunnen vastpakken, je kan ook je knieën of ellebogen gebruiken. Het is vergelijkbaar met kickboksen, maar bij Muay Thai wedstrijden worden de vechters niet uit elkaar getrokken als ze elkaar vastpakken.  

2. Taekwondo

Taekwondo is een vechtsport die origineel uit Zuid-Korea komt. Door de training ervan leer je zelfvertrouwen, zelfverdediging, discipline en coördinatie te ontwikkelen. Bij Taekwondo leer je te trappen, te stoten, te afweren, te blokkeren, techniek en krachtbeheer. Het kan zijn dat je ook oefent met het afweren van een mes of lange stok. 

3. Jiu-Jitsu

Jiu-Jitsu is een Japanse vechtsport waar men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of buiten westen slaan. Bij Jiu-Jitsu maak je gebruik van werp, stoot, trap en greep technieken om een aanvaller te overmeesteren. Vaak bij Jiu-Jitsu eindigt het voor de aanvaller in mogelijke bot-breuken. 

4. Karate

Karate is een Japanse vechtsport die voornamelijk bestaat uit verschillende soorten stoten, trappen, slagen en afweer technieken. Karate heeft ook soorten stijlen. Toepassing van karate-technieken kan vooral op een niet ervaren tegenstander mogelijk ernstig en dodelijke verwondingen opleveren. Karate wordt ook het meest getoond in films. 

5. Boksen

Boksen is een tactische vechtsport die origineel uit Nieuw-Guinea komt. Bij boksen ligt het inzicht, conditie en coördinatie van jouw stand centraal. Je deelt harde stoten uit en je hebt een krachtige verdediging. Bij boksen moet je niet alleen hard slaan, maar ook snel. Bij boksen kan door het vaak klappen tegen het hoofd krijgen leiden tot mogelijk permanente schade aan de hersenen, lichte of zware hersenschudding, of hersenkneuzingen.  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *