Feyenoord: 1ste door goed spel of dramatische resultaten concurrenten? 

0

Door Boyd Snijders

Terwijl Feyenoord na veel gelijkspellen die door de Rotterdamse supporters als teleurstellend werden ervaren nog steeds 1ste staan, wordt door velen gezegd dat dat alleen te danken is aan de slechte resultaten van de concurrenten.  

Laten we kijken hoe dat zit: 

Waar Feyenoord eigenlijk elke wedstrijd heeft gewonnen die ze moesten winnen sinds November en tegen de wat moeilijkere tegenstanders heeft gelijkgespeeld, hebben hun concurrenten, het wat minder gedaan. 

AZ, die zich op de 2de plaats bevindt, heeft sinds het nieuwe jaar in 6 wedstrijden maar 12 van de 18 mogelijke punten gepakt.  

Ajax, die zich op de 3de plek bevind, ging sinds november 7 wedstrijden zonder een overwinning in de Eredivisie, waar de Amsterdammers ook puntenverlies leidden aan concurrenten PSV en Feyenoord, waarna trainer Alfred Schreuder werd ontslagen, maar zijn vervanger, Johnny Heitinga, heeft het schip gelijk kunnen keren met ruime overwinningen op Excelsior en Cambuur. 

PSV, die zich op de 4de plek bevind, had meerdere kansen op de koploper-positie over te nemen, maar door maar 8 teleurstellende punten uit de laatste 5 wedstrijden te pakken hebben ze niet de koppositie kunnen pakken, en met het vertrek van sterspelers Gakpo en Madueke zal het niet veel beter worden. 

Ook Twente, met een buitenpositie op het kampioenschap, had hun kansen om Feyenoord uit te dagen voor het kampioenschap, maar door 4 gelijkspelen uit de laatste 6 wedstrijden, hebben de Tukkers 10 punten gepakt uit de mogelijke 18, Desniettemin zijn 2 gelijkspelen tegen Ajax en Feyenoord goede resultaten.  

Vorig seizoen
Ook kunnen we vergelijken met vorige seizoenen. Vorig seizoen stond de nummer 1, Ajax, na 20 speeldagen op 48 punten, het seizoen daarvoor op 50, in het corona seizoen op 47, het seizoen daarvoor ook. Zo kunnen we door blijven gaan tot seizoen 13/14, dat was de laatste keer dat de koploper op hetzelfde (of minder) aantal punten stond na 20 wedstrijden, 43. 

Daar is uit te concluderen dat Feyenoord het niet zo heel geweldig doet en het profiteert van de tekortkomingen van zijn concurrenten, ook al heeft Feyenoord meer punten dan gemiddeld de afgelopen 10 jaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *