Column : CJP pas niet overal in het theater toegelaten

0

Social Squad in Waalwijk

Je kent het vast nog wel van de middelbare school of het MBO: de CJP pas. Dit is een pas waarmee je korting kan krijgen op heel veel films, theatervoorstellingen, musicals en musea.

Niet geaccepteerd

Echter, deze wordt niet altijd geaccepteerd door theaters bij alle voorstellingen. Wat gebeurt er vervolgens? Ik, als student, moet de volle prijs betalen. Het is me opgevallen dat dit vooral zo bij de grotere voorstellingen is, zoals bijvoorbeeld Albert Verlinde Producties, Homemade Productions en MorssinkhofTerra

Theatertours

Stel je bent fan van een artiest en volgt die artiest overal waar die optreedt, Tijdens theatertours kan dit al snel oplopen tot €800 voor alleen al de kaartjes, hier komen dan nog reiskosten en eventueel hotelovernachtingen bij op. Een duur grapje zoals je dus al wel raad.

Ja, als je in de vaste fanbase zit doen de artiesten regelmatig iets terug, maar dat neemt niet weg dat het een behoorlijke kostenpot is omdat je je CJP niet overal kan gebruiken.

Belangrijk voor ontwikkeling

Maar ook voor mensen die niet een specifieke artiest volgen, maar het financieel minder breed hebben, die kunnen niet zomaar naar het theater, waar CJP bij zou kunnen helpen.

Het is bewezen dat Kunst en Cultuur goed is voor de ontwikkeling, het helpt met het vormen van een identiteit en bevordert denkvaardigheden. Dit doordat het het ons aan het denken zet over onszelf, de wereld en betere omgangsvormen.

Het is dus belangrijk dat wij, jongeren, naar het theater, museum of de bioscoop kunnen, het draagt bij aan onze toekomst.

Dus, waarom niet op iedere theatervoorstelling CJP-korting geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *