De 8 beste eerste auto’s voor studenten

0

Als je een student bent en net je rijbewijs hebt gehaald is het soms lastig om een auto te vinden die laag in de kosten valt. Je wilt natuurlijk een zuinige en betrouwbare auto die er ook nog eens leuk uitziet. Hier zijn een paar opties voor jou op een rijtje.

  • Ford Ka – 2011

De Ford Ka is de beste keuze als je één van de bestrijdende auto’s wilt in deze klasse. De Ford Ka is erg compact en fijn voor in de stad. Wel is hierdoor de ruimte achterin voor volwassenen erg krap en de bagageruimte van 225 liter houdt ook niet over. De Ka is met een brandstofgebruik van 1 op 16 á 17 best een zuinige auto. Het is een nog steeds een populaire auto en daardoor zijn de prijzen nog steeds vrij hoog, maar een voordeel is dat de afschrijving daarom ook redelijk laag is. 

  • Renault Twingo – 2011

Met de Renault Twingo kun je met een gerust hart de weg op. Deze auto is betrouwbaar en kent weinig veelvoorkomende problemen door zijn redelijk eenvoudige techniek. De 2egeneratie Twingo is minder uitgesproken dan zijn voorganger, maar dat mag de pret niet drukken. De Twingo is namelijk in veel uitrustingsniveaus verkrijgbaar, waardoor je hem leuk kan aankleden. Het brandstofverbruik is met 1 op 16 gemiddeld te noemen in deze klasse. De Twingo is voor een leuke prijs op de kop te tikken en dan heb je toch een leuke auto.

  • Ford Fiesta – 2019

Deze wellicht wat duurdere optie is daardoor niet gelijk een slechte. De Ford Fiesta is met een bagageruimte van 303 liter een stuk groter dan de andere genoemde auto’s en is daardoor een interessante keuze voor de mensen die van plan zijn om veel mee te nemen. De Ford kent wat kleine elektronische storingen, maar meestal is dit op te lossen door de auto uit- en weer aan te zetten. De Ford Fiesta is een stuk nieuwer dan de rest en is leuk als je een stukje nieuwere techniek wilt. Je krijgt in de Fiesta vanaf 2017 standaard een 8 inch groot multimediascherm met touchscreen. Met deze Ford is een verbruik mogelijk van ongeveer 1 op 16, wat best zuinig is als je kijkt naar de grootte van de auto. Als je een goedkopere auto zoekt, loont het om eens te kijken naar de vorige generatie Fiesta. Die is namelijk een stuk goedkoper!

  • Hyundai i10 – 2013

De Hyundai i10 is niet de meest gewilde auto in deze klasse. Hij ziet er misschien niet de blits uit, maar onderhuids is deze auto een enorme topper! Hij is hartstikke betrouwbaar en zal je niet zomaar in de steek laten. Als je kijkt naar de buitenmaten van deze i10 zou je niet zeggen dat hij van binnen zo ruim is. Met een bagageruimte van 250 liter is dat een van de ruimste in het segment te noemen. De rijeigenschappen zijn van deze Hyundai met gevoelloos geen wonder te noemen. Als je zoekt naar een sportieve auto, ben je bij de i10 dus op het verkeerde adres. Het verbruik van deze Hyundai is met 1 op 17,5 best zuinig. De Hyundai i10 is een goede keuze voor de mensen die een compacte auto zoeken.

  • Peugeot 107 / Toyota Aygo / Citroën C1 – 2014

Als je een auto zoekt die niet te veel mag kosten ben je bij de Peugeot 107 aan het goede adres! Het maakt trouwens niet uit of je de Peugeot 107, Toyota Aygo of de Citroën C1 koopt, want onderhuids zijn ze alle drie hetzelfde. Ze delen allemaal de Toyota techniek. Er zijn enige vaker voorkomende euvels bekend bij het trio, maar die zijn vaak makkelijk op te lossen. Afhankelijk van de wijze waarop er met de auto wordt gereden, varieert het brandstofverbruik tussen de 1 op 15 en 1 op 18. De bagageruimte is met 139 liter erg klein en is dus niet geschikt om grote dingen mee te nemen. Doordat de 107 zo’n 9 jaar heeft bestaan is er een grote spreiding in de aanschafprijzen. Je kunt er als beginnend bestuurder dus makkelijk eentje vinden die past bij jouw budget. Omdat de 107, Aygo en de C1 identiek aan elkaar zijn, is er nog drie keer zoveel kans dat je er eentje zal vinden.

  • Suzuki Alto – 2012

Met de Suzuki Alto hoef je niet bang te zijn dat hij je aan de kant laat staan op de weg. De Alto is een zeer betrouwbare auto. Het is bepaald geen strepentrekker, maar is daardoor wel een zuinige auto met een brandstofverbruik van ongeveer 1 op 18. Het is een zeer ‘basic’ auto met een zeer beperkt rij- en zitcomfort. De bagageruimte is met 130 liter zeer klein en ook de Alto is daardoor niet geschikt om even langs de Ikea te rijden. Als het uiterlijk van de auto er voor jou niet zoveel toedoet en het je gaat om de betrouwbaarheid en de zuinigheid, kom je al snel terecht bij de Alto. Op het kostengebied zal de Suzuki Alto je verrassen en kun je vele goedkope, veilige kilometers maken!

  • Volkswagen up! / Skoda Citigo / Seat Mii – 2012

De drieling Vw Up!, Skoda Citigo en Seat Mii zijn vrijwel identiek aan elkaar. Toch word de Up! meeste verkocht. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het zakelijke uiterlijk en het imago van het merk. De auto’s kennen wel enige problemen, waarbij het soms nodig is weggesleept te worden. De driecilinders van het drietal is soms niet vooruit te branden, maar wel lekker zuinig met een verbruik van 1 op 17. Sinds 2013 is er ook een versie op LPG te verkrijgen en dan rij je natuurlijk al helemaal voor een schijntje rond. Later is er ook een volledig elektrische variant op de markt gekomen. De Up! is met een bagageruimte van 250 liter redelijk bruikbaar en je kunt er prima in zitten. Als je opzoek bent naar een auto met 5 deuren om je vrienden mee te nemen heb je geluk, want de meeste versies hebben 5 deuren. Als je voor het eerst kennismaakt met de Up! zal je aangenaam verrast zijn. Hij rijdt namelijk goed voor een auto met dit formaat en hij gedraagt zich ook op de snelweg uitstekend! 

  • Fiat 500 – 2014

De Fiat 500 is een zeer leuke auto als je houdt van een beetje stijl. De uitvoering van de foto is een heuze cabriolet! Als je dus lekker met een open dak wilt rijden moet je kiezen voor de cabriolet. De ruimte achterin is niet erg ruim en de kofferbak is met 185 liter ook niet bepaald een ruimtewonder. Maar eigenlijk kun je dat allemaal wegstrepen als je kijkt naar de buitenkant. De karakteristieke TwinAir (tweecilinder) motor geeft de 500 een verbruik van rond de 1 op 17. De Fiat is ook nog eens redelijk betrouwbaar, want er zijn weinig veel voorkomende problemen gemeld. De 500 stuurt lekker precies en is lekker wendbaar in het stadsverkeer. Deze Fiat is een zeer goed verkochte auto en hierdoor zijn er ook veel occasions te koop. Kortom zal je dus altijd wel een 500 samengesteld hoe jij hem zou willen, in de buurt moeten kunnen vinden!

Alle foto’s zijn gemaakt bij het Van Mossel Budget Occasion Center in Waalwijk. Al deze auto’s hebben wij daar gevonden.

Geschreven door Niels Verbunt

Foto’s gemaakt door Kyler Geijsman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *