Jongeren maken expositie voor Verkadefabriek

0

De afgelopen 2 maanden hebben 6 jongeren uit Noord-Brabant gewerkt aan een expositie die deze week in de Verkadefabriek in Den Bosch hangt, De jongeren hebben de kans gekregen vanuit hun passie voor fotografie 1 of 2 foto’s aan de muur te laten hangen, een bijzondere kans als je het ons vraagt, wij interviewde 1 van de deelnemende jongeren.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hoi, mijn naam is Raffi, ik ben 22 jaar oud en kom uit Beirut, Libanon. Maar ik woon al iets meer dan een jaar in Nederland.

Hoe ben je bij het project gekomen?

Ik kwam hem tegen op de website van de VerkadeFabriek toen ik op zoek was naar een leuke activiteit in Den Bosch waar ik aan kon deelnemen.

Waarom heb je je aangemeld?

Ik hou van foto’s maken en ben gepassioneerd in het verbeteren van mijn kunnen in dit gebied, ik dacht dat het een goed idee was mezelf aan te melden, en inderdaad: Dat was het! 

Je bent de enige van de groep die Engels spreekt, Hoe heb je ervoor gezorgd dat je toch alles kon begrijpen? 

Omdat het project meestal in het Nederlands was ben ik geassisteerd door een van mijn medefotografen, Madeleine, wie delen heeft vertaald voor me waar ik dankbaar voor ben.

Wat heb je ervan geleerd?

Ik bedenk alle dingen die ik heb geleerd beter, zoals camera-instellingen, verschillende soorten lenzen en fotobewerking.

Hoe was de groep met elkaar?

De groep was leuk om bij te zijn en iedereen leek goed met elkaar om te gaan en te willen leren van elkaar, Ik heb ook een paar nieuwe vrienden gemaakt!

Wat heb je ervan geleerd?  Het hoogtepunt van het project was begeleid worden door Yee Ling en haar eerlijke feedback krijgen op onze foto’s, Yee Ling haar focus om een foto op te leveren met verhaal erbij heeft me heel het project beziggehouden en haar gedetailleerde oog heeft me geleerd waar ik op moet letten bij een foto.

Wil je nu verder gaan met fotografie?

Ik zou het zeker leuk vinden om verder te gaan met fotografie na dit project! Maar, wel als een hobby met het doel beter te worden met de tijd en ergens in de toekomst een professioneel fotograaf te worden.

Wat zou de verkadefabriek kunnen verbeteren bij een volgend, soortgelijk project?

Ze hebben het al fantastisch gedaan en het project verliep succesvol en snel, Ookal kan ik niet bedenken wat er anders had gemoeten, zou ik adviseren tweetalige lessen aan te bieden, zo kun je nog meer mensen aantrekken!

Wat zou je andere die interesse hebben voor Fotografie adviseren? Actief kijken naar trainingsdagen/cursussen en mogelijkheden om hun kunnen naar een volgend niveau te tillen, moeite doen is het investeren waard en gaat zeker werken!

De foto’s zijn tot en met 10 Maart gratis te bewonderen in de gangen van de Verkadefabriek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *