Carnaval: deze verborgen plekken mag je niet missen 

0

Het is weer zover. Hier in Brabant vieren wij elk jaar vol op carnaval. De grote steden zoals Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda zijn erg populair in deze periode. Daar wordt het groots gevierd. Maar niet iedereen houdt van massa en drukte. Daarom kan je volgend jaar ook naar deze verborgen plaatsen in Brabant om het authentieke carnavalsgevoel te ervaren.  

Totdenringen (Teteringen)  
Dit jaar was er een gezellige lampionnenoptocht in Teteringen op carnavalsmaandag (12 februari 2024). Deze verlichte optocht heet Lampkesoptocht Totdenringen. Ook is er dit jaar iets nieuws: Het Mekkerfeest, speciaal voor de jeugd van twaalf tot en met zestien jaar. Het vond zondagavond voor het eerst plaats in buurthuis ’t Web. Een all-inclusive feest met artiesten, snacks, pizza en mocktails. Met 250 bezoekers een bijzonder geslaagde eerste editie. 

Banaonblussersrijk (Zundert)  
Het motto in het Banaonblussersrijk was dit jaar: ‘Al 22 jaor onze tro(t)s. CV De Banaonblussers, er was weer gezorgd voor een uitgebreid activiteitenprogramma dat begon met overdag een rondje Zundert voor alle leeftijden: zo bezocht het carnavalsgezelschap de Zundertse basisscholen, gevolgd door een bezoek aan De Willaert en een bezoek aan Nonnekeshof. Er worden in Zundert elk jaar veel leuke activiteiten georganiseerd dus als je niks te doen hebt is het Banaonblussersrijk een goede keuze! 

Zeuvebultelaand (Zevenbergen)  
 Dit jaar was weer de grote optocht in het Zeuvebultelaand. Prachtige praalwagens en creatieve loopgroepen die volgens het motto van dit jaar, ‘Ge kentur nie-j-ommeene’, het publiek hebben vermaakt. Er was ook een middag vol spellen voor de kinderen in sporthal de Borgh. Als je de gekste praalwagens wilt zien, dan moet je naar het Zeuvebultelaand. 

Narrendonk (Reusel)  
 Als laatste kun je ook nog naar Narrendonk en tijdens De Narrenparade zijn er onder andere grote loopgroepen, kleinere loopgroepen, solo’s en duo’s. Dit alles zal zorgen dat elke toeschouwer van jong tot oud op en top zal genieten! De deelnemers is er alles aan gelegen om ook dit jaar weer te knallen en tijdens de Narrenparade het beste uit hun act te halen. 

Zoals je ziet is het echte carnavalsgevoel niet alleen te vinden in de bekende steden in Brabant, maar ook in de kleine dorpjes en gemeenschappen. Dus, voordat je voor volgend jaar al carnavalsplannen maakt, overweeg eens een omweg te maken naar een van deze minder bekende, maar zeker niet minder feestelijke locaties. 

Bron foto: Unsplash

Geschreven door Kyler Geijsman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *