Interview met Daisy Walkier: Leven als een super fan van Måneskin

0

“Måneskin heeft me van een leven van isolatie naar een wereld van avontuur en vriendschap geleid.”

Daisy Walkier, een 22-jarige inwoner van Almere, is een gepassioneerd fan van de Italiaanse rockband Måneskin. Haar reis als fan begon onverwachts tijdens het Eurovisie Songfestival, waar ze gratis tickets voor had gewonnen. Ze wist toen nog niet wie Måneskin was, maar vanaf het moment dat ze hen hoorde, was ze vastbesloten om meer over hen te weten te komen.

Na het Songfestival ging Daisy op zoek naar hun muziek en begon ze de band te volgen. Haar eerste live-ervaring met Måneskin was bij het Ronquières Festival in België in 2021, en sindsdien heeft ze hen maar liefst 64 keer live gezien.

Het podium delen met haar idolen: Daisy’s bijzondere band met Måneskin

Een van de meest gedenkwaardige momenten voor Daisy was toen ze de kans kreeg om het podium met de band te delen. Ze is maar liefst 16 keer het podium op gegaan tijdens hun concerten. Een hoogtepunt was toen de bassiste, Victoria de Angelis, haar een knuffel gaf tijdens een optreden in Los Angeles. Het feit dat Victoria haar persoonlijk kent en zelfs de bijnaam “boobies” voor haar heeft maakt het voor Daisy extra speciaal. Deze bijnaam, “boobies”, heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Daisy ontwierp een telefoonhoesje met een grappige meme van Victoria, waarin ze ondeugend kijkt en de tekst “boobies” eronder staat. Dit creatieve geschenk werd met veel plezier ontvangen door Victoria, die het hoesje maandenlang koesterde en gebruikte als haar persoonlijke accessoire.

Toewijding tot het uiterste: Daisy’s reizen en ervaringen als fan

Haar toewijding aan Måneskin gaat verder dan alleen concerten bijwonen. Ze heeft zelfs de langste tijd gekampeerd voor een concert in Manchester, bijna twee dagen lang. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is geweest – zoals wanneer ze, ondanks haar toewijding toch op de tweede rij eindigde – heeft Daisy geen spijt van haar fan-zijn.

Måneskin heeft niet alleen haar liefde voor muziek vergroot, maar ook haar sociale kring uitgebreid. Ze heeft vrienden gemaakt over de hele wereld, van Nederland tot Amerika, Japan en zelfs Australië. Ondanks de vele positieve ervaringen, is de fancommunity soms een uitdaging. Daisy merkt op dat sommige mensen moeite hebben om anderen iets te gunnen en soms zelfs pesten vanwege haar toewijding aan de band.

Desondanks is Daisy trots op alles wat ze heeft bereikt als fan van Måneskin. Of het nu gaat om het laten signeren van haar basgitaar door Victoria of het bijwonen van concerten over de hele wereld, ze beschouwt zichzelf als een gewone fan die gewoon veel geluk heeft gehad.

Haar reizen als fan hebben haar naar verre bestemmingen gebracht, zoals Amerika en Canada, maar haar droom is om ooit een Måneskin-concert in Tokio bij te wonen. Haar favoriete bestemmingen tot nu toe zijn New York City en Los Angeles, waar ze enkele van haar meest memorabele concerten heeft bijgewoond.

Een leven verrijkt door Måneskin: Daisy’s toekomst als fan

Al met al heeft Måneskin niet alleen Daisy’s leven verrijkt met hun geweldige muziek, maar heeft het haar ook een gevoel van verbondenheid en avontuur gegeven dat ze voorheen niet kende. En voor Daisy is er geen twijfel mogelijk: haar liefde voor de band zal nog vele jaren voortduren.

Geschreven door: Tijn Hoppenbrouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *