Interviewer: Martijn Gijselhart.

Geïnterviewd: Andrea Gallé.

Vandaag gingen we op pad bij ROC Tilburg omdat wij benieuwd waren over de dieet keuzes in onze schoolkantine en wat je allemaal als student/ leraar kan halen. Daarom hebben we Andrea Gallé, die al twee jaren hier werkt, geïnterviewd.

Martijn: hoe heet u en hoe lang werk je al in de ROC Tilburg kantine?

Andrea: Andrea Gallé, ik werk al twee jaar en kan zeggen dat het sfeer best well leuk is in deze kantine.

Martijn: Wat zijn de meest gezonde keuzes voor degenen die misschien minder vet willen eten?

Andrea: ik zou als eerst de panini’s aanraden, ja daar ligt heel veel vezels in. De kruidenbroodjes zou je denken dat er veel vet in zit maar dat is het niet dus dat zou ook een weldadig keuze zijn voor onze studenten, daarnaast heb je de gezonde broodjes waarin kaas, veel sla met tomaten in zit. Als je misschien geen zin in een broodje hebt kan je ook bijvoorbeeld een rode biet wrap halen of een kleine of grote yoghurt die ook allemaal gezonde keuzes zijn. Ik ben zelf een suikerpatiënt en ik kan makkelijk iets vinden om te eten in deze kantine dus ik weet dat er verschillende keuzes zijn voor iedereen en hun smaak. Wat ik ook mooi vind is dat onze koelkast helemaal vol zit met suikervrije drankjes voor de studenten dus gezonder kunnen wij niet zijn.

Martijn: Redelijk veel gezonde keuzes inderdaad, en wat wordt het meest gekocht hier?

Andrea: wat het meest wordt gekocht is zeker de frikandel, kaas en worst broodjes. Ook al hebben we veel vegetarische keuzes zoals rode biet salades, gegrilde groente, avocado en mozzarella het is echt de minderheid die voor deze keuzes gaan en dat vind ik wel heel jammer. 

Martijn: ja dat is inderdaad wel jammer maar ‘it is what it is’. Andrea heel erg bedankt voor je tijd inzicht en aandacht. Ik zie je wel later in de pauze, doei!!!!

Andrea: Houdoeee!!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *